Burgers’ Zoo – RIMBA [verslag]

Wat een mazzel hadden wij! Op een onverwacht zonnige rijden vertrokken wij naar Arnhem. Een perfecte dag om een kijkje te nemen bij Burgers Zoo en in het bijzonder de leefwereld RIMBA.

Ter voorbereiding hadden we de site van Burgers’ Zoo bekeken. Een overzichtelijke site waar alles helder wordt uitgelegd. Over RIMBA schrijven ze onder ander:

Burgers’ Rimba biedt u een tocht door het Maleise tropische regenwoud! In deze wereld voeren wij u mee door een natuurgebied dat rijk is aan diersoorten. In de Rimba vindt u Maleise beren, siamangs en laponders die nieuwsgierig hun leefgebied verkennen. Vlakbij hen ziet u diverse herten en bantengs, indrukwekkende Aziatische runderen. Bij warm zomerweer kunt u de bantengs in de watergracht afkoeling zien zoeken.

Beren waren niet de eerste dieren waar we aan dachten bij een tropisch regenwoud, we waren dus nieuwsgierig naar welke dieren we nog meer allemaal zouden gaan aantreffen!

Bij de ingang kregen we een plattegrond zodat we na binnenkomst heerlijk in het zonnetje onze route konden gaan bepalen. Naast RIMBA wilden we ook sowieso een kijkje nemen in het Park gedeelte en de leefwereld van de SAFARI dieren.

Genietend van de zon, konden we ondanks de vele bezoekers, toch in alle rust de dieren bekijken en rustig rondlopen. Ze gaven aan dat het een gemiddeld drukke dag was maar ondanks de rij bij de ijscokar was het eigenlijk best rustig lopen. Heerlijk dat het zo’n groot en ruim opgezette dierentuin. Niet alleen de bezoekers hebben alle ruimte maar ook de dieren hebben voor ons gevoel een mooie leefomgeving met veel ruimte en variëteit.

Na de Olifanten, Flamingo’s en de altijd nieuwsgierige en intrigerende stokstaartjes kwamen we aan bij RIMBA. En we vielen meteen met onze neus in de boter… een schattig baby beertje.Wat zien beren er toch altijd lief en aaibaar uit. Heeft waarschijnlijk iets te maken met de teddy beren waar we als klein kind allemaal mee geknuffeld hebben. Deze beer is gelukkig vooral een zoetekauw waardoor er door de verzorgers heel goed opgelet wordt wat de beren te eten te krijgen zodat ze wel gezond blijven. Dat is een gevoel wat je door de hele dierentuin krijgt, dat er echt heel erg goed met veel respect voor de dieren wordt gezorgd.

De apen en tijger maken het feest helemaal compleet! De apen hebben een enorm leefgebied waar ze al slingerend aan ons voorbij komen. Blijft magisch om te zien hoe ze zo soepel via hun handen en voeten zich van de tak naar de andere tak slingeren. Terwijl er eentje lekker aan het eten is, is de andere aap hem (of is het een haar?) lekker aan het vlooien. Een derde aap wil ook een hapje mee eten, maar die wordt met gekrijs hard weg geduwd. En zo verandert het liefelijke tafereeltje even in een agressief momentje om vervolgens, wanneer de 3de weer weg is, weer lekker verder te gaan met eten en vlooien. Heerlijk om te zien.

Even verderop komen we in een binnenverblijf. Hier treffen we naast slangen ook de varaan aan. Ook weer zo’n dier waarvan je denkt dat het een zachtaardig sloom beest is dat zelfs een beetje primitief overkomt. Niets blijkt minder waar te zijn. Ze blijken een enorm ontwikkelde diersoort te zijn die zich hebben aangepast aan diverse leefomstandigheden. Echt ook deze dieren worden bedreigd voor de mensen, doordat er steeds meer wildernis verdwijnt om plaats te maken voor landbouwgebieden.

We hebben een mooi kijkje gekregen in deze leefwereld. Al hadden we wel meer verwacht van een tropisch regenwoud omgeving te zien. De leefwereld oogt vrij algemeen, wat ons betreft had dit overal op de wereld kunnen zijn. Maar dat doet niets af aan het feit dat het een mooi gedeelte is.

De duidelijke bewegwijzering zorgt ervoor dat je alles makkelijk en snel kunt vinden in het park. Van de verschillende leefwerelden, de toiletten en de ijscokarren! De rij is wel erg lang dus we besluiten nog even door te lopen voordat we een ijsje gaan halen.

Via het Apenpark komen we in SAFARI aan. Daar zien we vrijwel direct mijn favoriete dieren, de giraffe. Mooi statig staan ze naar ons, de bezoekers, te kijken. Zo gracieus hoe ze bewegen, zelfs als ze rennen doen ze dat charmant, al zeggen mijn kinderen dat ze stom rennen. Ach liefde maakt blind zeggen ze wel eens.

Wij hebben genoten van deze leuke middag in Burger’s Zoo. Een dierentuin die ruim en met oog voor detail en respect voor de leefwereld van de dieren is opgezet. Leuk dat het volgens een thematische plattegrond is opgezet waardoor je een kijkje in de verschillende plekken van de aarde krijgt. Echt een bezienswaardigheid die leuk is voor jong en oud! Het viel ons op hoeveel jongeren er rond liepen. Niet alleen gezinnen met kleine kinderen, die waren bijna in de minderheid zelfs. Echt een aanrader.

Voor informatie over prijzen en openingstijden van Burgers’ Zoo, klik hier >>>>

About Stephanie Govers

stephanie@vanbachum.eu'
Mijn naam is Stephanie Govers en ik ben de Trotse Moeder van een dochter van 10 jaar en een zoon van 8 jaar.

Check Also

Pasar Malam in Bush, Burgers’ Zoo [verslag]

Brrrr 9.00 uur in de auto, 4,5 graden buiten en beetje suf op weg naar …