Kidsweekend Kinepolis – Op avontuur met Pieter Konijn [verslag]

Logo

Op avontuur met Pieter Konijn tijdens Kids Weekend van Kinepolis


Duik met je kinderen in de wereld van Pieter Konijn tijdens het Kids Weekend van Kinepolis op 24 en 25 maart. De bioscoop staat dan namelijk een heel weekend compleet in het teken van de live action animatiefilm Pieter Konijn. Je kunt tijdens dit exclusieve Kinepolis-event niet alleen de verfilming van Beatrix Potters verhaal op het grote scherm bekijken, maar er zijn ook diverse creatieve activiteiten voor de kinderen. Kom dit filmtastische weekend beleven!

Namens Trotse Moeders gingen wij op pad voor dit leuke event!

Over Kinepolis
Met Kinepolis Jaarbeurs (14 zalen, 3200 stoelen) heeft Utrecht  een moderne megabioscoop in de binnenstad: de grootste bioscoop van Utrecht, en een van de grootste bioscopen van Nederland! Deze fantastische bioscoop is op loopafstand van Utrecht Centraal. Zelfs voor de allerkleinste kinderbeentjes is deze afstand prima af te leggen.

Alle zalen zijn voorzien van laserprojectie. Voor een nog intensere bioscoopervaring kijk je een film in Laser ULTRA, met haarscherp laserbeeld én het ruimtelijke geluid van Dolby Atmos. In zaal 12 hangt een van de grootste bioscoopschermen (26 x 10,9 meter) van Nederland. De zaal waar wij de film “Pieter Konijn” keken. Niet alleen het enorme scherm maakt het een hele beleving, ook de ruime, comfortabele stoelen met heel veel beenruimte zorgen er voor dat we uiterst relaxt aan deze film beginnen. En niet onbelangrijk, we hebben naast onze stoel een bekerhouder, zodat we tijdens de film niet lopen te knoeien met bekers drinken of gevulde bakken popcorn. We zetten ze gewoon naast ons neer!

Pieter Konijn Kidsweekend
Voordat we de film gaan kijken, zijn we uitgenodigd voor de creatieve activiteiten in een andere ruimte. Deze ruime zaal biedt tal van activiteiten voor kinderen van diverse leeftijden. We worden onthaald met een echte oranje loper, oranje ranja en worteltjes, want hé geen konijnen weekend zonder oranje!

 

Daarna gaan mijn kinderen volop rond, om activiteiten in konijnenstijl te doen.Er is mogelijkheid om je te laten schminken als konijn in de kleur die je leuk vind. Niet alleen roze en blauwe konijnen worden er gespot, ook glitterkonijnen. Alles is mogelijk.

 

2 grote springkussens, tafeltjes om te kleuren, paaseieren schilderen, kegelen. We vermaken ons prima, en een uurtje zou bijna te kort zijn om alles te kunnen doen.

  

Dit vonden we al ontzettend leuk, maar het maakt het nóg leuker dat de kinderen op de foto kunnen met een (Pieter) konijn. Hoewel… De jongste vond het nog een tikkeltje spannend. Vlak voordat de film begint krijgen alle kinderen een tijdschrift en een zakje snoep mee, die uiteraard goed van pas komt tijdens de film.

 

Niet eerder was een bioscoop zo veelzijdig voor kinderen, waarin de aanloop naar de film een echt feestje was. We hebben alle 3 ontzettend genoten van dit thema weekend waarin Pieter konijn een rol speelde.

Pieter Konijn – De film
Pieter Konijn is de verfilming van Beatrix Potters tijdloze verhaal over de eigenwijze en ondeugende Pieter Konijn. De avontuurlijke held Pieter Konijn krijgt de hoofdrol in de  95 minuten durende animatiefilm voor de hele familie. De strijd tussen Pieter en meneer Verhoef om de moestuin loopt ontzettend uit de hand. Ook proberen ze allebei in de smaak te vallen bij hun lieve buurvrouw Bea. Zij is gek op dieren, terwijl meneer Verhoef juist een hekel heeft aan het ‘ongedierte’ dat zijn tuin probeert te verwoesten. We hebben hardop gelachen om de film, onze oren dicht gehouden op spannende momenten en stiekem een beetje gehuild, als het even wat verdrietiger werd. Kortom; een film waarin alle emoties een rol hebben gespeeld, zowel bij mij, als bij de kinderen (4 en 6 jaar)

Ter info:
Tommie Christiaan spreekt de stem in van Pieter. Zussen Shelley Vol, Amy Vol en Lisa Vol (OG3NE) nemen de stemmen van de drieling Flopsie, Mopsie en Wipstaart voor hun rekening. Verder met de stemmen van o.a. Do (Bea), Joey Schalker (Thomas Verhoef), Jan Versteegh (Benjamin Wollepluis), Cystine Carreon (afdelingsmanager) en Roué Verveer (Jan Willem de Haan).

 

En als je dan denkt dat het na de film afgelopen was? Nee hoor! Er is nog ruimte voor een ontmoeting met Tommie Christiaan en zelfs Piet Paulusma kwam dit weekend naar Utrecht om te vertellen of het net zo zonnig word in Nederland als in de film van Pieter Konijn! En voordat we naar huis gingen werden de kinderhandjes nog even gevuld met een zakje snoep.

Kritisch als altijd; een puntje van aandacht: De pauze duurt slechts 10 minuutjes. Dat lijkt lang, maar met 2 kinderen naar het toilet waar zich een wachtrij bevind, zorgt ervoor dat onze pauze net lang genoeg was voor een toiletbezoek. 5 minuten meer was zeer welkom geweest. We hadden geen tijd meer voor drinken. Zorg dus dat je voldoende drinken van te voren haalt!

We kunnen niet anders zeggen dan dat Kinepolis Utrecht veel meer is dan alleen een bioscoop. De activiteiten rondom deze film maken er een complete middag uit van. Het vrolijke, behulpzame personeel zorgen ervoor dat alles prima verloopt en dat ze bij de kinderen een lach op hun gezicht toveren. Meer dan dat heb je niet nodig.

Share

About Marjolein van Beek

mayoleinvanbeek@gmail.com'
Wonend in de Achterhoek met mijn dochter Jasmijn (6 jaar), en mijn zoontje Daan (3 jaar), Mijn brood verdien ik als tandartsassistente. Dagelijks probeer ik een balans te vinden tussen een leuke mama zijn en een werkende vrouw te blijven. In mijn schaarse vrije tijd ga ik graag lekker op stap, trek ik me terug met een boek, of onderneem ik leuke dingen met mijn kindjes. In september 2013 bracht ik een boek uit over ontzwangeren met wellicht ooit een vervolg.....

Check Also

Pieter Konijn op de vlucht [film]

Wat was de eerste film over Pieter Konijn leuk! Echt een verrassend goede film, zowel …

Share
Share