Even voorstellen: Trotse Moeder René

even-voorstellen-trotse-moeders-reneOp onze oproep aan zwangeren en meerlingmoeders om zich te melden wanneer ze het leuk vinden om hun persoonlijke verhalen te delen op TrotseMoeders.nl kwamen een heleboel enthousiaste reacties binnen. Een aantal moeders heeft inmiddels al een eerste blog geschreven, maar voor die gepubliceerd gaan worden, gaan we ze eerst voorstellen. Hier is het de beurt aan Trotse Moeder René. Zij stelt zichzelf voor:

Mijn naam is René en ik ben sinds december 2013 trotse moeder van een twee-eiïge meisjes tweeling.
Ik werk in het basisonderwijs en ben getrouwd. Ik werk drie dagen en daarvan gaan de kinderen twee dagen naar een kinderdagverblijf. De combinatie tussen werken en moeder zijn is voor mij perfect. Ik durf te beweren dat ik daardoor een betere moeder kan zijn voor onze meiden!

Na ruim 10 jaar samen met mijn man, wilden wij het kinderavontuur aan gaan. Helaas duurde het allemaal iets langer dan gehoopt, maar uiteindelijk waren we toch zonder medische hulpmiddelen spontaan zwanger! En na 8 weken bleek zelfs van een tweeling! Mijn geluk kon niet op! Die eerst paar weken waren we zo blij dat het gelukt was om zwanger te worden dat je er dan helemaal niet bij stil staat dat het er dan ook twee zouden kunnen zijn.

Ik heb altijd iets gehad met tweelingen, ondanks dat het niet in de familie zit (zo, die vraag is nu ook meteen beantwoord 🙂 Op de basisschool waar ik zat “liepen er rond” waar ik erg gefascineerd door was. En als puber was ik meerdere malen “verliefd” op een van een tweeling. Ik kon dan altijd wel verantwoorden waarom de ene leuker was dan de ander… IMG_2223Ik las graag tienerboeken over tweelingen en sprak vaker uit dat ik later ook wel een tweeling wilden. Dit ben ik me pas gaan beseffen nu ik zelf een tweelingmoeder ben.

Acht weken te vroeg is onze tweeling geboren, dus een heftige start voor de kinderen en ons als kersverse ouders. Het eerste jaar vonden we pittig, maar nu het ritme er eindelijk voor ons allemaal is, merk je dat het werkt!

Natuurlijk lopen we tegen dingen aan wat anders is met een tweeling t.o.v. een éénling, maar daar hoop ik jullie snel meer over te laten lezen in mijn blogs. Hopelijk kan ik mensen zonder meerling een beetje laten meekijken in de keuken van een tweelinggezin!

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Hoe vind je een unieke beker?

Koffie meenemen voor onderweg in een koffiebeker is voor veel mensen de ideale oplossing om …

Share
Share