Verleng je zomergevoel in Noord-Limburg!

De zomer mag dan meteorologisch afgelopen zijn, het zomergevoel blijft in Noord-Limburg nog even hangen! In Arcen wordt bijvoorbeeld regelmatig de hoogste temperatuur van Nederland gemeten. Een ideale plek dus om met de hele familie een weekend of midweek te boeken in een van de verschillende vakantieparken. Bijvoorbeeld bij Resort Arcen met de luxe familievilla’s die uitgerust zijn met binnenzwembad. Of bij Klein Vink met om de hoek de thermaalbaden van Arcen.

Trekt er toch een wolk voor de zon kunnen de moeders relaxen in een kruidensauna en de vaders lessen de zomerse dorst bij de Hertog Jan Brouwerij en het tegenover gelegen café De Hertog Jan Proeverij. In hetzelfde dorp bekijk je de Kasteeltuinen: bijna 500 hectare aan verschillende soorten mooie tuinen. In het weekend van 23 en 24 september vormen de tuinen het sprookjesachtige decor van Elfia, het grootste fantasy-festival van Europa.

Tussen Arcen en het dorpje Lottum aan de overkant van de Maas vaart een voet- en fietsveer. Zo kan een bezoek aan de Kasteeltuinen makkelijk gecombineerd worden met een bezoek aan de Rozenhof: hét rozenkenniscentrum van Nederland. Om het centrum liggen rozentuinen met enkel prijswinnende rozensoorten. Tot eind oktober staan ze in bloei en tot 1 november is tevens de expositie ‘Kunst in de Rozenhof’ te bezichtigen.

Liefhebbers van bloemen kunnen daarnaast terecht bij Museum de Kantfabriek in Horst. Daar is de expositie ‘Bloemen bloeien op papier’ te zien. De tentoonstelling bestaat uit negentiende-eeuwse, met de hand ingekleurde borduurpatronen. Ook bekijk je hier de oude kantklosmachines die volop in bedrijf zijn. In Buggenum breng je een bezoek aan de pompoentuin van Huys en Hof Christien Reinders. De romantische tuin rondom de oude gevelboerderij is aangekleed met prachtige decoraties en de eigen producten en lekkernijen zijn voor de culinaire smulpaap niet te versmaden.

Noord-Limburg wordt ook wel de regio van de smaak genoemd. In het voorjaar worden asperges gestoken en in de zomer hangen de blauwe bessenstruiken vol. Nu is het de beurt aan onder andere appels. In Meerlo oogst je ze zelf in de appelboomgaard van Boerderij Van Lankveld. Tijdens de Landelijke Appelplukdag op 16 september kun je in Roggel en Meijel terecht bij diverse fruitbedrijven om je eigen appeltjes te plukken.

Natuurlijk zou Noord-Limburg geen ‘regio van de smaak’ zijn zonder fijne familie restaurants. Zoals De Gastendonk in Horst. Daar wordt gekookt met producten van eigen land. Maar ook bij Bruiz in Maasbree voeren streekproducten de boventoon in restaurant. Dankzij de hoge kwaliteit en de informele sfeer is dit een fijne plek om met kinderen naartoe te gaan.

Voor wie er nog even tussenuit willen voor een weekend of midweek biedt Noord-Limburg een schat aan mogelijkheden! Kijk op www.liefdevoorlimburg.nl voor plekken om te overnachten, wandel- en fietsroutes, restaurants, evenementen en veel meer.

Share

About Advertorial

info@trotsemoeders.nl'
Een advertorial is interessante content die gesponsord wordt door een of meerdere van onze partners. Heb je interesse in een advertorial, neem dan contact op met info@trotsemoeders.nl

Check Also

De zomer in met het koninklijk gezin

Hoewel zowel onze gedachten, als die van de leden van het Koninklijk Huis bij de …

Share
Share