Meester de Waart, bedankt!

Mira Ahles (7 jaar) met meester De Waart schoolfoto

Mijn oudste dochter zit nu in groep 4 en moet dit jaar de tafels uit haar hoofd leren. De tafel van 1 t/m 10 welteverstaan. Bij het aanhoren van onze twee groep 4 juffen over het toetsen van deze rekentafels, dwaalde mijn gedachtes af naar meneer de Waart. Hans de Waart oftewel Meester de Waart…

Meneer de Waart was mijn meester in groep 4 en groep 5, wat toen nog net gewoon ouderwets klas 2 en klas 3 was. Ik zat in Haarlem Noord op de openbare basisschool De Zonnewijzer en Meneer de Waart was misschien wel de leukste en fijnste leraar die ik ooit heb gehad. Waarom? Hij was altijd in voor een lolletje, alles was mogelijk, verzon de geweldigste verhalen en zette ons wonderwel ook nog geweldig aan tot leren. En ik weet het echt nog heel erg goed hoe ik zenuwachtig aan mijn vingers friemelend de tafel van 6 opdreunde. Na schooltijd, in een leeg lokaal. Alleen de meester en ik. Het angst brak me uit; ik wilde geen fout maken, want anders moest ik het een week later opnieuw doen. Stotterend en hakkelend ploeter ik mijzelf door deze sommen heen. Gelukt! De beloning was een dierenplaatje en de eeuwige roem van meneer de Waart. Ik ben warempel weer trots als ik hieraan terug denk. Zal hij ooit beseft hebben wat voor een geweldige leraar hij voor mij (en vele andere kinderen) is geweest? En Meneer de Waart…? Die leeft gelukkig nu ook nog in de harten van mijn dochters. Meneer de Waart begon namelijk kinderboeken te schrijven in de periode dat hij mijn leraar was. Deze boeken, gesigneerd en wel, staan keurig in de kast op mijn kinderen te wachten. En tot die tijd lees ik mijn meiden voor over Kim Oranje en De Toilettenkoning. Meester de Waart, bedankt!

Dag van de Leraar
We staan er bij ons dagelijkse leven eigen niet zo bij stil, maar leraren spelen een zeer belangrijke rol in ons leven en in die van onze kinderen. Of het nou je favoriete leraar van de basisschool was of die geweldige docent van je middelbare school. Ze leren ons het beste uit onszelf te halen, stimuleren een passie en ontwikkelen ons tot wie we (willen) zijn. Op 5 oktober 2012 is het de ‘internationale Dag van de Leraar’. Op maandag 1 oktober aanstaande wordt hierdoor de site www.bedankjeleraar.nl gelanceerd waarin iedereen zijn of haar favoriete leraar van vroeger kan bedanken met een klein berichtje. Zo’n berichtje is natuurlijk leuk voor jezelf, maar vooral leuk voor de desbetreffende leraar. Als een klein bedankje voor die grote invloed in ons leven. En dat is wel het minste wat je kan doen voor deze kanjers.

Wil jij ook een berichtje voor jouw favoriete leraar of lerares achterlaten? Klik hier>>

About Mira Ahles

mira@dataunlimited.nl'
Getrouwd met Rikkert en moeder van 3 dochters: Janne (7 jaar), Robin (5 jaar) en Dide (3 jaar). Sinds deze zomer zijn we verhuisd van het stadscentrum naar het platteland. Een heel nieuw avontuur...

Check Also

Ilse Warringa regisseert “Luizenmoeder” – de film

Hebben jullie ook zo genoten van de serie De Luizenmoeder? Een van de personages die …

Sahifa Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.