Miniheksen

De miniheksen toveren continu, maar er verandert niks. Ontgoocheld hangen ze hun bezems aan de wilgen. Ze vervelen zich en gaan naar de duimdwergen voor tips. ‘Wij sparen iets,’ antwoordt de dikste duimdwerg geheimzinnig. ‘En als je iets spaart, verveel je je nooit.’Iets? Wat dan? ‘Iets kleins. Iets zeldzaams. Iets wat we moeilijk te pakken kunnen krijgen…

Recensie
Ben je op zoek naar een niet alledaags prentenboek? Ga dan voor Miniheksen. Met dit verhaal begin je eigenlijk al te gniffelen bij het zien van de omslag. Zoveel kleine heksjes op elkaar gepakt op een tak. Dat kan toch niet?

Miniheksen is een boekje met allerlei rare, grappige dingen die gebeuren. De veranderen elke dag dingen in het bos. Op maandag veranderen ze kikkers in konijnen en op dinsdag wilde zwijnen in tamme kastanjes. Maar dan komt het moment dat de heksjes zich vervelen. Dan gaan ze naar de duimdwergen toe en willen ze hun geheim horen. Want waarom vervelen de duimdwergen zich nooit, ook al veranderd er niets bij hen?

Miniheksen is dus een doldwaas avontuur dat over vervelen en sparen gaat. De situaties zijn eigenlijk soms zo over de top, dat het voor kleuters lachen, gieren en brullen is, wanneer je dit verhaal voorleest. Als ouder moet je zeker ook meegaan in alle gekte van het boek. Want dan is het grote pret voor het slapen gaan.

Miniheksen – Loes Riphagen & Bette Westera
Prentenboek, hardcover, 40 pagina’s, de fontein
Bestel dit boek hier via Bol.com >>>

About Mira Ahles

mira@dataunlimited.nl'
Getrouwd met Rikkert en moeder van 3 dochters: Janne (7 jaar), Robin (5 jaar) en Dide (3 jaar). Sinds deze zomer zijn we verhuisd van het stadscentrum naar het platteland. Een heel nieuw avontuur...

Check Also

Vol met wol

Soms worden er hele leuke prentenboeken uitgegeven. Vaak zelfs. En een enkele keer springt er …