Peppa’s cadeauset boek en knuffel

peppa cadeausetPeppa en George bezoeken de brandweerkazerne met Mama Big. Ze mogen zelfs een ritje maken met de brandweerauto! Maar zijn er ook branden om te blussen? Lees het in dit grappige boekje. Met zacht Peppa-knuffeltje. 

Recensie:
Omdat mijn dochter niet tot de doelgroep hoort van Peppa, kent ze de televisie-serie niet, maar het pakket vindt ze in ieder geval wel interessant. Een boekje over brandweer en een knuffel, dat spreekt haar toch duidelijk wel aan. Haar liefde voor de brandweer komt door de bekende televisieserie Brandweerman Sam en knuffels zijn bij haar altijd welkom, al heeft ze al een enorme verzameling. In haar hart (en in, op of in de la onder haar bed) is er altijd wel plaats voor nog meer. Nieuwe knuffels krijgen altijd de eer om bij haar hoofdkussen te liggen. Andere verschuiven daardoor naar het voeteneinde of in de grote la onder haar bed. Als moeder denk ik af en toe dat ze zelf niet meer weet welke knuffelbeesten ze in huis heeft, maar dat blijkt een verkeerde gedachte van mij te zijn. Want uit het niets kan ze zomaar opeens beginnen over een knuffel die ik al tijden niet heb gezien. Peppa Big wordt omgedoopt tot varken en er wordt direct een mooi plekje uitgezocht voor dit zachte varkentje.

Het boekje is een echt peuterboekje, gemaakt van stevig karton en gladde (met een natte doek afneembare) bladzijden. Prettig omdat de kleintjes dan ook lekker zelf de pagina’s kunnen omslaan om alleen het boekje te bekijken. Grappig detail is dat je op elke bladzijde iemand via de brandweerpaal naar beneden ziet glijden. Verder zijn de prenten bontgekleurd en dat spreekt altijd enorm tot de verbeelding van peuters. De tekst is speels gedrukt in een golvende beweging. Het verhaal is beknopt wat het overzichtelijk houdt, zodat de kleintjes het goed kunnen volgen. Dit boekje voorlezen is leuk om te doen, maar prettig is ook dat je dreumes lekker zelf kan dit boekje kan gaan ‘lezen.’ De illustraties geven wat dat betreft duidelijk  het verhaal weer, zodat ze zelf het verhaal in eigen woorden kunnen vertellen.

peppa cadeauset knuffel en boekNadat mijn dochter het boekje een keer heeft bekeken, laat ze het links liggen. Maar als een vriendin even op de koffie komt met haar driejarige zoontje, vermaakt hij zich uitstekend met dit boekje. Nadat zijn moeder het eenmaal heeft voorgelezen, loopt hij de rest van de tijd heerlijk met dit boekje rond. Regelmatig slaat hij het boekje even open en wijst ons op de leuke plaatjes. Na een uurtje is duidelijk dat dit boekje echt wel peuterproof is. De knuffel kan – als het nodig is – gewoon in de wasmachine. Op het labeltje staat als reinigingsadvies dat je het schoon moet maken met een vochtige doek, maar ik heb in mijn carrière als mama al zoveel knuffels in handen gehad waar dat op stond en bij mij hebben ze allemaal al  tientallen keren de wasmachine overleefd, dat ik deze ook met een gerust hart in de wasmand deponeer wanneer dit nodig is.

BESTEL DE PEPPA CADEAU SET BOEK MET KNUFFEL HIER >>>>

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Internet en TV combineren voor een persoonlijke ervaring

Met een internet en TV abonnement heb je een combinatie in huis die van televisie …