Kennismaken met de Samsung Galaxy Tab

Sinds vanmiddag heb ik ook via Trotsemoeders.nl een Samsung Galaxy Tab om een week uit te proberen. Het lukt nog niet om apps te zoeken en te downloaden, ik mis een wachtwoord, dus nu maar even een recensie van het apparaat als geheel. Ik noem het even de uitpak-party, geleend van gadgetmagazine en -community Bright. OK, daar gaan we dan.

Het apparaat zit in een mooi wit doosje. Als ik het doosje open maak, de SGT er uit haal, het plakfolie verwijder en het aanknopje indruk, doet ie het meteen.  Dus niet eerst tig uur aan de lader. Dat is altijd prettig. Hij is behoorlijk ‘shiny’ en erg glad en kan dus vrij makkelijk uit je handen vallen. Ik hem met één hand net omvatten, maar merk dat ik hem liever vasthoud met mijn vinger aan de achterkant en daar heb je geen grip. Ik zou wel grip-strips willen of zo.

Ik bewaar en vervoer hem nu maar zolang in een A5-envelop, maar wil natuurlijk een kek hoesje. Gelukkig is mijn moeder handig, ik heb haar al gevraagd een hoesje te naaien, want er is nog weinig op de markt aan accessoires, cases en sleeves. Ik wil natuurlijk iets van Etsy of zo, maar dit formaat is helemaal nieuw op de markt.

Hij is drie keer groter dan mijn huidige telefoon (iPhone) en kan heel veel. Internetten, foto’s maken, ook zelfportretten, filmpjes maken, e-book lezen en apps, heel veel apps. Bellen kan ook, met een headset, want tegen je oor aan houden ziet er een beetje gek uit.

Hoe ga ik hem gebruiken?

Ik heb nu een telefoon die in mijn tas past, maar ook in mijn jaszak, mijn kontzak en mijn bh en daar stop ik hem ook regelmatig. Ik bel met dat ding aan mijn oor.

Ik heb nu een laptop, die in mijn werktas past, maar best zwaar is als je er lang mee moet lopen. Ik gebruik mijn laptop op kantoor, soms in de trein, veel aan de keukentafel, soms op schoot voor de TV en soms in de keuken voor een recept.

Ik heb een digitale camera in een hoesje die mee gaat op echt geplande uitjes. Verder maak ik foto’s met mijn telefoon die ik altijd bij me heb.

Waar en wanneer gaat deze Samsung Galaxy Tab door mij gebruikt worden? Op de bank thuis? Op kantoor? Op het aanrecht? Ga ik er mijn e-mail op binnenhalen? Ga er ik er mee bellen? Als tweede telefoon of gaat ie mijn telefoon vervangen? Hoe doen mensen dat met dat andere platte ding? En hoe heet die categorie producten eigenlijk? Het is niet echt een smart phone, maar ook geen laptop.. Eens googlen maar..oh ja, tablet PC.

Morgen hopelijk mijn eerste app recensie en wat meer gebruikersbevindingen!

Oh ja, de eerste tip: het scherm is een prima spiegel om je make-up in bij te werken 😉

Samsung Galaxy Tab

Share

About marijke

marijke@ideacomapny.nl'

Check Also

Sim Only abonnementen: voordelig voor het hele gezin

Ben je op zoek naar een nieuw telefoonabonnement voor jezelf of voor je kind? En …

Share
Share