Kinderkwalen

Mag een kind met waterpokken naar het kinderdagverblijf? Kan koorts gevaarlijk zijn? Wat geef ik mijn kind met keelpijn? Zijn waterwratten besmettelijk? Wat moet ik doen met een snijwond? Allemaal vragen bij veelvoorkomende kinderkwalen. De antwoorden vind je in dit boek. Het is bedoeld voor iedereen die de zorg heeft over kinderen: vaders en moeders, grootouders, verzorgers, maar ook medewerkers van kinderdagverblijven en van scholen.

Dit praktische boek met concrete adviezen is geschreven door de huisartsen Just Eekhof, Arie Knuistingh en Wim Opstelten. Zij zijn ook redacteur van het voor huisartsen geschreven boek Kleine kwalen bij kinderen, waarop de inhoud van het boek is gebaseerd.

RecensieZodra je vader of moeder wordt kom je er achter dat de zorg voor een kind niet altijd makkelijk is. Zeker niet als het kind ziek is. Want waar je voor jezelf meestal wel kunt bepalen of je naar de huisarts moet, is dat met kinderen veel lastiger. Omdat je als ouder ook niet steeds voor niets de huisarts wilt bellen, maar wel wil weten wat je zelf kunt doen en waarop je moet letten, is dit boek een ideaal naslagwerk voor thuis.

Kinderkwalen beschrijft kort en bondig de meest voorkomende kinderkwalen. Per onderwerp worden steeds de zes belangrijkste vragen puntsgewijs beantwoordt.
In het boek krijg je antwoord op deze zes belangrijke vragen:
– Waar moet je op letten?
– Wat kun je zelf doen?
– Welke medicijnen kun je geven?
– Is het besmettelijk?
– Kan mijn kind naar school of het kinderdagverblijf?
– Wanneer naar de huisarts?

Doordat de tekst beknopt is, kun je snel even alle informatie die je nodig hebt nalezen, zonder veel tijd kwijt te zijn. Bovendien staat er van alle kwalen een duidelijke foto in het boek, zodat je het kunt vergelijken met het kwaaltje dat je kind heeft. Zeker als je kind rode vlekjes heeft is dat praktisch, zodat je zelf de verschillende vlekjes met elkaar kunt vergelijken. Zo zoek je eenvoudig op welke van de vlekjesziekte je kind waarschijnlijk heeft. Kinderkwalen is een praktisch handboek dat ouders de juiste informatie geeft over de kwaaltjes van hun kind(eren).

Kinderkwalen – Just Eekhof, Arie Knuistingh Neven en Wim Opstelten
Handboeken & geneesmiddelen, paperback, 110 pagina’s, Reed Business
Bestel dit boek hier via Bol.com>>

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Eerste Hulp Bij Oorpijn

Oorpijn… Als ouder ontkom je er niet aan en zal je ongetwijfeld al één of …

Share
Share