Sub Rosa – thriller met Jana Berzelius

Oeh… een nieuwe boek van Emelie Schepp in mijn brievenbus! Sub Rosa, heet het. Alweer een tijdje geleden sinds ik een boek van haar las. Na Memento heb ik Narcotica en Post Mortem gelezen. Een snelle zoektocht op de site van uitgeverij Fontein blijkt dat ik twee boeken gemist heb… Dat moet ik snel inhalen voor ik aan het nieuwste boek Sub Rosa ga beginnen!

Wat ik wel weet is dat de boeken van de Zweedse auteur Emilie Schepp erg goed zijn. De zaken waar Jana Berzelius mee te maken krijgt, zijn vaak heftig (en vreemd genoeg houd ik daar van). En het bijzondere verleden van Jana Berzelius geeft de boeken echt een extra dimensie. Het is lastig om er veel over los te laten wanneer je de eerdere delen nog niet gelezen hebt.

Hoewel de delen echt wel los te lezen zijn, zou ik je toch aanraden om ze allemaal te lezen. Ieder boek geeft weer een stukje meer weer over Jana, over hoe ze opgroeide bij de mensen die zij haar ouders noemt en vooral over wat daarvoor gebeurd is. En verder zijn het echt spannende thrillers, stuk voor stuk!

‘Sub rosa’ is de zesde thriller in de serie die de Zweedse Emelie Schepp schreef over officier van justitie Jana Berzelius. Het is uitgegeven door uitgeverij De Fontein als paperback van 336 pagina’s.

Algemene informatie
Jana Berzelius onderzoekt moorden binnen een crimineel netwerk maar realiseert zich dat de zaak rechtstreeks met haar te maken heeft. Ze krijgt onverwachte hulp om de waarheid te verbergen…

Via YouTube wordt een filmpje verspreid van een jonge man met explosieven om zijn lijf. De politie weet de plek te identificeren, maar de bom ontploft nog voordat ze arriveren. Het is het vierde lid van een crimineel netwerk dat in korte tijd is vermoord. Maar is het dezelfde dader? Als Jana Berzelius bij het onderzoek wordt betrokken, realiseert zij zich dat de zaak rechtstreeks met haar te maken heeft. Als officier van justitie is het haar taak om de waarheid te achterhalen. Nu krijgt ze onverwachte hulp om juist die waarheid te verbergen…

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

De weg naar huis – Sebastian Fitzek

Een verontrustend telefoongesprek, een sterfdatum in bloed, en nog twee uur tot die dag aanbreekt… …

Share
Share