De hut van Fien en Sem – Vivian den Hollander

Fien en SemDeze pictoboekenserie draait om de twee vrienden Fien en Sem. Samen maken ze van alles mee: ze belanden per ongeluk in een verhuiswagen, bouwen een boomhut en zijn een inbreker op het spoor… of vergissen ze zich?

De pictoboekenserie van Vivian den Hollander biedt beginnende lezers (AVI M3) een toegankelijke methode voor het vergroten van de woordenschat en het taalbegrip. Moeilijke woorden zijn weergegeven in de vorm van pictogrammen: zo leert een kind spelenderwijs lezen!

Recensie 
IMG_0496De hut van Fien en Sem is een leuk boek met drie verhalen die op elkaar doorgaan. Het verhaal is al erg leuk maar wat het boek zo bijzonder maakt om te lezen zijn toch wel de toegevoegde plaatjes, de zogenoemde ‘picto’s’.

Onze zoon van vijf en een half vindt dat een hele leuke manier om bij een verhaal betrokken te worden en heeft zo het gevoel dat hij echt al meeleest. De plaatjes zijn duidelijk maar sommigen kun je natuurlijk verschillend benoemen. Dat maakt helemaal niets uit, dat is juist leuk, de persoonlijke invulling van je kind.

IMG_0497

Het boek gaat over Sem, die bij Fien in de buurt komt wonen. Het boek bevat drie verhalen: Waar is de stift? Hoog in de hut en Pak de dief! Het zijn hele herkenbare verhalen over alledaagse kinder-dingen en kinderspel. Er wordt veel fantasiespel beschreven en het is leuk dat Fien en Sem samen stoere dingen beleven en heel gelijkwaardig en goed bevriend zijn in het boek.

IMG_0498Ze zijn samen piraten en raken verzeild in een verhuiswagen, ze bekijken vanuit de boomhut iemand die zich lijkt te gedragen als een dief en gaan kijken wat die te verbergen heeft. Maar ook eenvoudige thema’s als tekenen voor oma en bang zijn voor honden komen aan de orde.

Ik vind het echt een verrassende aanvulling op de boeken die we al hebben door de andere manier van samen een boek lezen en ik kan me voorstellen dat als mijn zoon straks wat verder is met lezen, het ook heel lekker is dat hij niet alle woorden hoeft te lezen maar ook gewoon plaatjes mag benoemen tussendoor.

De hut van Fien en Sem – Vivian den Hollander
Bekijk op bol.comIllustrator – Saskia Halfmouw
Hardcover, 96 pagina’s, AVI-M3, uitgeverij Van Holkema & Warendorf
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Lara Bellis

lbellis@xs4all.nl'
Mijn naam is Lara Bellis en ik ben 31 jaar. Ik woon samen met mijn man en onze kinderen Arthur (5) en Felien (2) in Amersfoort. Naast Trotse Moeder ben ik muziektherapeut en als zelfstandige breng ik muziektherapie aan huis bij volwassenen met een verstandelijke beperking en ook aan kinderen met autisme.

Check Also

Zelf leren lezen met Stink AVI’s

Echt leren lezen is vooral oefenen. Eerst met letters en klanken, daarna met woordjes. Voordat …

Share
Share