Epic Band-It [recensie]

band-it-epic-Get hooked on rubberband sieraden! In Epic Band-it! van auteur Colleen Dorsey staan leuke en nieuwe patronen voor sieraden & accessoires, gemaakt met rubberen bandjes. Het enige wat je nodig hebt is het boek, een Band-it!, Rainbow of Crazy loom, haaknaald, plastic clips en elastiekjes in jouw lievelingskleuren.

Met de stap-voor-staptekeningen in dit boek kun je eenvoudig rubberband sieraden & accessoires maken in elke gewenste kleur en stijl. Van epic sleutelhangers tot rubberband sieraden. Geschikt voor meisjes en jongens vanaf 8 jaar. Waar wacht je nog op? Band-it!

Recensie:
Screenshot 2014-07-25 at 00.31.08Dat het loom-virus ons huis al had bereikt, werd al duidelijk in het blog dat ik er over schreef. Dus vinden mijn dochter en ik het geen enkel probleem om het boek Epic Band-It te mogen recenseren. Heerlijk bladeren in het boek, projectje uitkiezen en aan de slag. Ik besloot voor de scrunchie voor in het haar te gaan (waarbij mijn dochter de kleuren selecteerde) en zelf begon ze aan de pinguïn.

Hiervoor gebruikte ik YouTube als voorbeeld en dat werkt voor mij prima. Zo nu en dan even pauzeren en je kunt sieraden en figuurtjes maken. Mijn dochter van bijna acht gaf dan toch liever de voorkeur aan mama die haar hielp; steeds een filmpje op pauze zetten en haken vond ze lastig. Dus ik was vooral benieuwd naar haar bevindingen van het boek.

Terwijl ik bezig ben met mijn eigen loombord, begint zij ijverig aan haar pinguïn van elastiekjes. Het gaat haar verrassend goed af, het enige waar ik haar even bij moest helpen was een elastiekje door een kraal heen rijgen. Verder checkte ze bij mij even of het klopte dat ze twee elastiekjes moest doen om hetzelfde pinnetje en verder maakte ze het allemaal zelf. Het kan dus zeer praktisch zijn voor kinderen om een boek bij de hand te hebben!

Epic Band-ItWanneer je begint aan deze hobby met elastiekjes is het verstandig eerst de beginstukjes in het boek te lezen. Zelf had ik dat over geslagen maar toen ik in mijn knutselwerk aan het einde de zin “sluit de laatste elastiekjes met een knoop” tegen kwam vond ik dat raar. Niet zozeer omdat ik niet wist hoe dat moest – integendeel – maar er stond geen voorbeeld van hoe je dat moest doen en ook geen verwijzing. Toen ben ik dus terug gaan bladeren en kwam ik het daar tegen. Een verwijzing naar de bladzijde was wel praktisch geweest voor de enthousiaste beginneling. Maar ach, die zal waarschijnlijk ook gewoon eerst een basis armband gaan maken…Epic Band-It (2)

Epic Band-It is verkrijgbaar voor een klein prijsje en daardoor een aanrader om in huis te hebben. Ik merk aan mijn dochter dat ze minder snel YouTube aanzet om daar en instructie van te kijken, terwijl ze wel zelf dit boek erbij pakt om aan de slag te gaan.

Bij elk project zie je een getekend loombord met daarop de elastiekjes met nummering (zodat je precies weet in welke volgorde je ze moet plaatsen). Tevens staat duidelijk aan het begin hoeveel elastiekjes je nodig hebt. Uiteraard ontbreekt een foto van het eindresultaat ook niet.

Hoewel er veel sieraden worden gemaakt met de Band-It / Rainbow Loom is het zeker niet alleen aan meisjes voorbehouden. Er zijn gelukkig ook voldoende stoere kleuren elastiekjes op de markt. Tijdens de overblijf op onze basisschool werd al snel duidelijk dat dit een knutselwerkje was dat in de smaak viel bij jongens en meiden van alle groepen.

Epic Band-It! – Colleen Dorsey
Loom, 48 pagina’s, uitgeverij Tirion Creatief
Bestel dit boek hier >>>>

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Meekijken met je kind: de 5 leukste YouTube-kanalen

Naast televisie is internet een grote bron van vermaak voor jong en oud. Een tablet …