Hoe bevalt de JB3060 blender van Braun? Wij probeerden hem uit!

De JB3060 blender van Braun is uitgeroepen tot Beste uit de Test door de Consumentenbond in juni 2017. De JB 3060 blender scoort vooral goed op de constructie (10)!, het crushen van ijsblokjes voor smoothies of cocktails (9,7) en het maken van fruit- en groentensmoothies (9,0). Ook het gebruiksgemak wordt uitstekend beoordeeld (8,0).  Met de thermoresist glazen 1,75L mengbeker kun je warme en koude ingrediënten probleemloos blenden. Met maar liefst 800W vermogen, vijf snelheden, een pulse- én turbofunctie bepaal je zelf de juiste snelheid en heb je optimale controle over het resultaat. Het rvs-blendermes is gemakkelijk los te maken van de mengbeker waardoor de blender hygiënisch schoon te maken is (kan ook in de vaatwasser).

Eerst uitpakken…
Tja, wanneer je bovenstaande tekst leest, dan moet het wel een super-blender zijn! Nou… Ik ben benieuwd, vooral omdat ik zelf niet handig ben met keukenapparatuur. Mijn vorige blender, die ik had gekocht om groenten te pureren zodat ik ze kon ‘verstoppen’ in de pastasaus, gaf de geest toen ik er teveel wortelstukken in had gedaan.

      

Mijn dochter houdt van bakken en koken, dus ik vond het wel gezellig wanneer ze me zou willen helpen met testen. Eerst uitpakken dus, dat is al spannend want hoe zou een gloednieuwe blender er uit zien! Nou, onze eerste indruk was positief: wat een prachtig apparaat! De kan is van zeer dik glas en voelt degelijk aan. De JB3060 blender van Braun is er ook in het wit, maar zelf vindt ik deze zwarte blender prachtig.

Dan uitproberen!
Een recept zoeken dus. Geïnspireerd door een van de recepten op de website van Braun, kiezen we voor een smootie. We hebben wel een eigen variant: we gebruiken 2 avocado’s zonder de pit, een halve, ongeschilde komkommer, een geschilde mango (ook zonder pit), wat sojamelk en verse munt.

Eerst maar voorzichtig op standje 1 (van de 5!) uitproberen of er geen brandlucht ontsnapt of rookontwikkeling is…. Maar nee, zelfs op de laagste stand zien we alle ingrediënten in no-time wegsmelten in een mooie groene brij. We besluiten er niet nog meer sojamelk bij te doen, maar het resultaat als een soort gazpacho op te eten.

Resultaat
Het is heerlijk! Lekker, die smaken door elkaar en alles is mooi glad gepureerd! Bij mijn vorige blender zaten er altijd nog stukjes in, en onderin de blender bleven ook grotere stukken zitten. Bij de JB3060 blender van Braun is alles glad geworden en goed door elkaar gemengd. Hierdoor is onze ‘gazpacho’ erg lekker en het bijkomend voordeel is dat de mengbeker en de messen zich eenvoudig onder de kraan laten schoonspoelen.

Conclusie
Mijn dochter en ik zijn enorm blij met deze aanwinst in de keuken. We hebben al twee pompoenen en een paar courgettes gekocht en het plan is om daar dit weekend een lekkere soep van de maken. Een dergelijk goed apparaat als deze blender inspireert echt om wat andere recepten uit te proberen!

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

IJs – boek met 30 recepten

IJs…. ik ben er dol op en heb die liefde doorgegeven aan mijn jongste zoon. …

Share
Share