Zeg kleine egel, wat slaap jij lang

kleine egel fotoHet wordt kouder en kouder buiten. Kleine Spikkel gaat op zoek naar een fijn plekje voor de winterslaap. Maar waar? Spikkel zoekt het allerbest. Lukt het om op tijd een goede plek te vinden? 

Kleuters leren egels kennen. Een mooi verhaal en vier pagina’s vol informatie over de egel. Wist jij bijvoorbeeld dat egels ziek worden van melk? Met CD (zing mee met Zeg kleine egel en luister naar het verhaal)

Recensie:
Wat een leuke serie is ‘Zeg kleine..’! Na een kennismaking met ‘Zeg kleine bij, wat dans jij mooi’ hebben we nu de ‘Zeg kleine egel, wat slaap jij lang’.

FullSizeRender-7

Het bijzondere aan deze boekjes is dat het een combinatie is van een leuk prentenboek en een educatief boek met weetjes en kennis die een beeld geven van het leven en de leefomgeving van het beschreven dier. De serie is uitgegeven door de vereniging van veldbiologie en heeft dus als doel wel kloppende informatie te geven.

FullSizeRender-6

Ik vind de prenten erg mooi om naar te kijken en het is een grappig verhaal dat gaat over het nest verlaten en samen op zoek gaan naar een goede plek voor de winterslaap met de daarbij behorende tocht door verschillende tuinen en ook bijkomende gevaren zoals het oversteken van een drukke weg.

FullSizeRender-5

Spikkel, de hoofdpersoon is samen met haar grote broer een van de dapperste egels van het stel en Spikkel vindt uiteindelijk ook de fijne slaapplaats.

Met deze serie kunnen jongen kinderen op een leuke wijze wat meer te weten komen over verschillende dieren. En niet alleen door het leuke verhaal en de paar informatieve pagina’s achterin maar ook een lied erbij. Bij deze egel zit een cd (wel miniformaat, niet geschikt voor elke cd-speler helaas) maar je kunt het liedje ook horen op de website: www.zegkleine.nl waar je naast alle liedjes, behorend bij de boekjes, ook nog meer info, foto’s, kleurplaten en dingen om te doen kunt vinden.

FullSizeRender-4

Ik vind dit een hele leuke aanvulling op het boek. Want het is toch super als je een leuke plaat uit het boek vervolgens kunt uitprinten in zwart wit om vervolgens zelf in te kleuren? En als je tips krijgt hoe je zelf ook egels in je tuin kunt lokken? Een leuk boek voor thuis maar ook bijzonder geschikt om mee te nemen als docent naar je kleuterklas om eens extra aandacht te besteden aan een dier om er vervolgens ook nog een lied over te kunnen oefenen.

Zeg kleine egel, wat slaap jij lang – Vera de Backker & Sabine Wisman
Hardcover, 24 pagina’s, inclusief CD, uitgeverij KNNV
Bestel dit boek hier >>>>

Klik hier voor meer boeken uit de reeks “Zeg kleine….” >>>>

Voor recensies van boeken uit deze serie, klik hier >>>>

Share

About Lara Bellis

lbellis@xs4all.nl'
Mijn naam is Lara Bellis en ik ben 31 jaar. Ik woon samen met mijn man en onze kinderen Arthur (5) en Felien (2) in Amersfoort. Naast Trotse Moeder ben ik muziektherapeut en als zelfstandige breng ik muziektherapie aan huis bij volwassenen met een verstandelijke beperking en ook aan kinderen met autisme.

Check Also

Geniet van een heerlijke nachtrust om overdag energiek te zijn voor je kinderen

Voel je je als ouder de hele tijd moe? Dat is zo gek nog niet. …

Share
Share