De belastingaangifte is nu nog makkelijker

Iedereen moet elk jaar zijn belastingaangifte indienen, of je het leuk vindt of niet. De belastingaangifte is nu wel nog makkelijker wat een hoop tijd bespaart. Want de Belastingdienst vult de aangifte alvast voor je in.

Hoe werkt het precies?
Op belastingdienst.nl/aangifte is het online aangifte programma te downloaden en zijn invultips, uitleg bij de aangifte en veelgestelde vragen te vinden. Je kunt er dan voor kiezen om jouw gegevens vooraf door de Belastingdienst in te laten vullen. De Belastingdienst voert dan alvast veel gegevens in.

Digitale aangifte doen
Digitaal aangifte doen heeft een aantal voordelen. De Belastingdienst bespaart je namelijk heel wat uitzoekwerk en vult een aantal gegevens alvast voor je in. Denk aan je loon, uitkering of de WOZ-waarde van je eigen woning. Daardoor is de kans op fouten kleiner, ook omdat het programma automatisch al de berekeningen doet. Je ziet na het invullen direct hoeveel je moet betalen of terugkrijgt. Verder geeft het aangifteprogramma je uitleg over de inkomsten en aftrekposten die je moet invullen.

Als je vóór 1 april aangifte hebt gedaan, krijgt je vóór 1 juli bericht van de Belastingdienst. Meer weten? Kijk dan op belastingdienst.nl/aangifte.

Lees ook:
Belastingdienst let op ‘dure kinderen’
Beslastingaanslag ook voor peuter
Minder geld voor kinderopvang

Share

About Advertorial

info@trotsemoeders.nl'
Een advertorial is interessante content die gesponsord wordt door een of meerdere van onze partners. Heb je interesse in een advertorial, neem dan contact op met info@trotsemoeders.nl

Check Also

Fantasievriendjes Première + Film [verslag]

Na het succes van de twee “A Quiet Place” films komt nu de nieuwste film …

Share
Share