Hoera, fijne dag! – Brian Won

Uil vraagt haar vrienden of ze mee gaan spelen, maar krijgt steeds het zelfde antwoord: ‘Niet nu! Ik wil slapen!’Uil stopt ze lekker in, toetert een slaapliedje, leest een verhaaltje voor… en gaat teleurgesteld naar huis. Wil er echt níemand met haar spelen?

Over de auteur Brian Won:
Brian Won is illustrator, kinderboekenauteur en animatiedesigner. Hij woont met zijn familie in de buurt van Los Angeles. “Hoera, fijne dag” is de eerste Nederlandse versie van Brian Won

Recensie:
Dit boek is voor alle ouders die wel eens wensen dat hun klaarwakkere kinderen eindelijk gaat slapen, zo staat er op de eerste bladzijde. En dat is waar. Wij ouders zouden soms die wens graag waar willen maken.

Dit boek gaat over uil, die, terwijl het al donker is, klaar wakker is en niets liever wil dan spelen. Uil gaat langs bij vriendjes en vriendinnetjes om te vragen of ze willen spelen. Zo brengt uil onder andere een bezoekje aan de olifant, de schildpad en de leeuw. Maar niemand wil spelen, iedereen wil slapen. Teleurgesteld gaat uil naar huis. Is er dan niemand die met haar wil spelen?

Dit prentenboek voorzien van 40 pagina’s leest lekker weg en is ideaal voor het slapen gaan. Het boek “Hoera, fijne dag!”, heeft geen lappen tekst, maar korte stukjes per bladzijdes met mooie, rustige illustraties, waardoor de kinderen hun aandacht voor dit verhaal goed behouden. Daarnaast gebruiken de kinderen hierbij ook hun eigen fantasie waar de illustraties een grote rol in spelen.

Tijdens het lezen beseffen de kinderen, dat als het laat is, je moet gaan slapen, net als iedereen. Overdag kan je spelen, dus we combineren het plezier van voorlezen met een leerzame boodschap!

Hoera, fijne dag! – Brian Won
Nederlands – Hardcover – 40 pagina’s – Uitgevrij de Fontein
Bestel dit boek hier >>>> 

 

Share

About Marjolein van Beek

mayoleinvanbeek@gmail.com'
Wonend in de Achterhoek met mijn dochter Jasmijn (6 jaar), en mijn zoontje Daan (3 jaar), Mijn brood verdien ik als tandartsassistente. Dagelijks probeer ik een balans te vinden tussen een leuke mama zijn en een werkende vrouw te blijven. In mijn schaarse vrije tijd ga ik graag lekker op stap, trek ik me terug met een boek, of onderneem ik leuke dingen met mijn kindjes. In september 2013 bracht ik een boek uit over ontzwangeren met wellicht ooit een vervolg.....

Check Also

Evi en Eenhoorn – Graphic Novel serie voor kinderen die houden van eenhoorns, roze en humor

Dana Simpson heeft een hele aantrekkelijke Graphic Novel serie gemaakt, volledig in kleur. De doelgroep …

Share
Share