Lente: blije koeien in de wei! [met filmpje]

lieke-van-lexmond-zwanger-boerderijHet is weer lente! Gisteren, op de officiële eerste lentedag is het boerenseizoen ingeluid. Na een winterperiode op stal gingen de koeien weer de wei in.

Weidegang betekent dat de koeien minimaal 120 dagen per jaar 6 uur in de wei buiten lopen en de eerste gang naar buiten, na een lang verblijf in de stallen, is ieder jaar weer een vrolijke gebeurtenis.

Onder leiding van de zwangere Lieke van Lexmond haalden tientallen schoolkinderen de koeien van boer René Ebbelaar uit Westzaan van stal. En de koeien waren blij om weer de wei in te mogen, ze ‘dansten’ al bokkend en springend het verse gras in. Een prachtig gezicht, zo is te zien op onderstaand filmpje:

Wil je ook een kijkje nemen op een boerderij? Dat kan tijdens de Campina Open Boerderijdagen, dit jaar op 30 mei en op 9 juni. In totaal 75 boeren openen dan hun staldeuren en laten je een kijkje nemen op hun boerderij. Een aanrader om met je kind(eren) naar toe te gaan!

Hieronder nog een interessante “factsheet”, ook leuk om eens samen met je kind te bekijken:
Screenshot 2014-03-21 at 19.29.11

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Om zelf thuis te maken in 14 stappen: ​Klara’s appeltaart [recept]

Vanaf ​14 maart 2019 is de nieuwe bioscoopfilm Klara en de Gekke Koeien te zien …

Share
Share