De oude Egyptenaren

De oude EgyptenarenLaat je meevoeren naar het rijk van de oude EgyptenarenMaak zelf een Egyptische halsketting, daag een vriend uit voor een spelletje senet, maak zelf papyruspapier, leer in hiërogliefen schrijven, meet de tijd met een waterklok en schilder een levensgrote farao. In elk boek van deze serie vind je interessante informatie en grappige dingen die je zelf kunt maken of doen om de geschiedenis tot leven te wekken.

Recensie:
Een leerzaam boek over de oude Egyptenaren dat ook nog eens heel erg leuk is voor kinderen. Elk hoofdstuk bestaat uit een bladzijde met beknopte informatie en daarna volgt een knutselpagina waar kinderen direct mee aan de slag kunnen.

Bij de introductie van de oude Egyptenaren volgt het knutselen van een Faraokroon. Wanneer je alles leest over het belangrijkste water van Egypte – de Nijl – kun je natuurlijk niets anders dan een mooie boot van rietjes maken die daarna ook echt kan drijven. Elk hoofdstuk heeft een activiteit die past bij het onderwerp. Zo wordt leren wel heel erg leuk!

de oudts egyptenarenGeschiedenis was – en is – niet echt mijn ding. Maar zo’n leuk boek had ik als kind ook wel willen hebben. Lekker knutselen en automatisch lees je de korte beschrijving over het onderwerp ook. Het boek heeft een kleurrijke en erg aantrekkelijke lay-out. Veel foto’s, kadertjes en dik gedrukte woorden. Deze woorden vind je achterin het boek terug met een duidelijke uitleg.

Mijn dochter – een echte knutseltante – is ook direct enthousiast wanneer ze dit boek ziet. De opdrachten om te maken zijn zo leuk, dat ze eigenlijk niet goed kan kiezen. Ik merk bij haar precies wat ik al had verwacht: tijdens het bladeren wordt er toch elke keer weer gelezen. De kleine stukjes tekst maken dat je snel iets gaat lezen.

De oude Egyptenaren is een deel uit de serie “Bezoek aan het verleden.” In deze reeks tref je nog een aantal andere titels aan, zoals: De Azteken, de Romeinen en de Vikingen.

De oude Egyptenaren – Fiona MacDonald
Informatief, hardcover, 32 pagina’s, Corona
Bestel dit boek hier >>>>

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Corona in Huize Trotse Moeders [persoonlijk blog-2]

Ik heb dus Corona…. Ik moet echt even bijkomen en de dame van de GGD …