Magisch kleurblok – Denksport voor Kids [recensie]

denksport_magisch-kleurblokIn dit magisch kleurblok zijn de dingen vaak niet wat ze lijken. Pak de potloden of stiften en ontdek al kleurend de magie van de tovertekeningen. Kleur de tekeningen in de aangegeven kleuren en ontdek de magische afbeelding. Bij de mandela’s en andere kleurplaten heb je je eigen toverkracht nodig. Bepaal helemaal zelf met welke kleuren je de tekening tot leven wekt.

Recensie:
Tekenen en kleuren is hier in huis een favoriete bezigheid. Dus toen wij dit magisch kleurblok kregen, werd deze direct opengeslagen om te gaan kleuren. Op nummer kleuren is een bekend concept voor mijn dochter, dus ze ging direct aan de slag. Al snel bleek dat deze versie Magisch Kleurboek (3)toch iets anders was dan ze gewend was.

Het idee blijft hetzelfde: kleur de tekening in met de aangegeven kleuren. Elk nummer of symbool staat voor een kleur. Echter staan er dikgedrukte lijnen in de tekeningen, zodat je een duidelijke plaat voor je ziet. Op de voorkant van dit magisch kleurblok zie je hier een duidelijk voorbeeld van. De tekening toont een jongen die zijn hond uit laat. Echter verandert het tafereel zodra de tekening is ingekleurd. Nu staat de jongen opeens op de maan en zie je dat hij net met een raket is aangekomen. Dit maakt de kleurplaten extra aantrekkelijk en mijn dochter is dolenthousiast wanneer ze ziet dat – terwijl ze aan het kleuren is – de tekening langzaam verandert.

Magisch Kleurboek (4)Naast deze magische tekeningen op cijfer of symbool staan er ook mandela’s en andere leuke kleurplaten in dit magisch kleurblok. Zo kunnen kinderen ook hun eigen fantasie gebruiken om schitterende kleurcomposities te maken. Wanneer er meerdere kinderen in huis zijn is één blok net zo praktisch, aangezien je bladzijden er uit kunt scheuren langs de perforatielijn.  Zo kun je eenvoudig een tekening uitdelen of, wanneer deze klaar is, er uit halen om op te hangen.

De kleurplaten en mandala’s zijn leuk, maar wat het magisch kleurblok nu zo bijzonder maakt zijn de tovertekeningen. Wat mijn dochter betreft had dit kleurblok wel helemaal vol mogen staan met deze magische tekeningen!

Magisch Kleurblok – Denksport
Kleurblok voor kinderen, uitgeverij Keesing
Deze nieuwe serie puzzelboeken zijn o.a. verkrijgbaar via www.denksport.nl

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

De spiegelpassante 1 – De ijzige verloofde

Heerlijk, een boek wat me meteen intrigeert en dat deel uitmaakt van een serie van …