Joppie in het zwembad

 

Joppie speelt graag in het zwembad. Eerst trekt hij zijn kleren uit en zijn zwembroek aan. Dan slaat hij met zijn handen op het water. Joppie speelt ook met een bal en een boot. Maar het liefste gaat hij van de glijbaan. Joppie in het zwembad is een  opgewekt boekje over spelen in het zwembad. Voor peuters vanaf 18 maanden.

Recensie
Auteur Annemarie van der heijden is begonnen met schrijven toen haar zoontje Sem een peuter werd. Zeschrijft voor en over haar zoontje. Hierdoor zijn de boekjes die ze schrijft, herkenbaar en erg leuk om voor te lezen. Elk boekje heeft weer een ander herkenbaar thema. Dit keer gaat het dus over Joppie in het zwembad. Joppie vindt het water erg leuk en ontdekt dat je kunt spetteren in het water. Ook een vis die water spuit is natuurlijk erg leuk. Mijn dochtertje van 2 jaar, is zelf ook gek op water. Dus extra leuk om dit boekje voor te lezen. De herkenbaarheid straalt er bij haar van af. Hele verhalen heeft ze over het water, dus Joppie in het zwembad is bij haar een groot succes.

De tekeningen hebben net als de andere boekjes van Annemarie van der Heijden een zachte en klassieke tekenstijl. De bladzijden zijn van stevig dik papier, ideaal voor de peuterhandjes. De boekjes van Joppie zijn allen erg leuk en herkenbaar. Andere boekjes in deze serie zijn; Joppie en zijn auto’s, Joppie maakt muziek en Joppie verkleedt zich. Wie één boekje leest van Joppie, zal zeker ook de andere boekjes willen lezen. De herkenbaarheid is de kracht van deze boekjes.

Joppie in het zwembad – Annemarie van der Heijden
Prentenboek, hardcover, 24 pagina’s, Clavis Uitgeverij
Koop hier bij Bol.com >>>

Lees meer:
De wereld van Sesamstaat
Prentenboek Pluk en zijn vriendjes
Het grote Billen Boek

Share

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share