Heksen en monsters

Halloween…Bas en Babien verkleden zich.
Bas is een monster. Babien is een heks.
Bas ziet er eng uit, vindt Babien.
De tweeling haalt veel snoep op in de straat.
Ze komen bij een spannend huis…
Misschien woont daar een een echte hels.
Een boze heks.

Recensie
Heksen en Monsters is een leuk en grappig boekje voor de eerste lezers die van spanning houden. Ideaal voor in groep 3 dus, zeker rond Halloween. Er worden wel regelmatig Belgische woorden gebruikt. Als je meeleest, kan je ze nog uitleggen aan je kind. Anders kan je zoon of dochter hier wel wat moeite mee hebben. Als je net begint te lezen is het al moeilijk. Zeker als er wat woorden in staan die wij hier in Nederland wat minder snel gebruiken en de kinderen dus niet zo bekend mee zijn. Dat mag zeker de pret niet drukken, want het verhaal is erg leuk en goed te begrijpen. Zeker als je kind wel van een beetje spanning houdt!

Dit zelfleesboek heeft een AVI-M4 niveau en zit vol met prachtige illustraties. Het lijken wel collages. Het lijken wel gefotoshopte foto’s die het verhaal extra dimensie geeft.

Heksen en Monsters – Tine Mortier
Kinderboek, hardcover, 48 pagina’s, Eenhoorn
Bestel dit boek hier>>

About Esther

e.vanbalkum@me.com'
Ik ben Esther, 31 jaar oud, en al jaren gelukkig getrouwd. We hebben het geluk van drie gezonde jongens, Reno, Ferris en Aydan. We wonen met ons vijven in Arnhem. Momenteel werk ik als oproepkracht bij de thuiszorg als verpleegkundige, daarnaast ben ik huismoeder. Ik lees graag en loop graag buiten, zowel joggend als met de hond.

Check Also

Zelf leren lezen met Stink AVI’s

Echt leren lezen is vooral oefenen. Eerst met letters en klanken, daarna met woordjes. Voordat …