Mindfulness – Gill Hasson (pocketboek)

Heb je het gevoel dat het leven aan je voorbij raast? En kost het moeite om het bij te houden? Lukt het je niet om je deadlines te halen, ’s avonds in slaap te vallen, of ontspannen en zelfverzekerd te zijn? Dan is het tijd om ‘in het hier en nu’ te gaan leven. Mindfulness helpt je daarbij. Door mindful te zijn ontwikkel je een frisse blik, verminder je stress en krijg je meer plezier in je leven. 

Het Mindfulness pocketboek bevat meer dan 100 korte oefeningen om in uiteenlopende situaties kalm en in balans te blijven. Gill Hasson helpt je om stap voor stap je negatieve denkpatronen te doorbreken, je bewustzijn en inzicht te vergroten en meer controle te krijgen. Leer hier en nu op jezelf vertrouwen en bereik meer, zowel persoonlijk als op je werk.

* Een handig boekje om overal naartoe mee te nemen en te gebruiken.
* Geen ingewikkelde of mystieke technieken of theorie, maar makkelijk en snel toepasbare tips voor elke situatie.
* Meer dan 35.000 exemplaren verkocht van de Engelstalige versie.

Over Auteur Gill Hasson:
Gill Hasson is docent aan de Universiteit van Sussex en geeft trainingen. Als freelance journalist schrijft ze artikelen over persoonlijke ontwikkeling en relaties. Haar drijfveer is de overtuiging dat mensen hun manier van denken over het leven, anderen en henzelf positief kunnen veranderen.

Recensie:
De boeken die ik tot nu toe heb gelezen over mindfulness, waren niet echt besteed aan mij. Over het algemeen vond ik stof wat langdradig en wat moeilijk in me op te nemen, totdat ik “Mindfulness” van Gill Hasson begon te lezen. Geen langdradig om moiezaam verhaal maar korte, bondige stukjes waardoor je het boek makkelijker uitleest!

Het boek is verdeeld in 5 thema’s, te weten;

– Mindfulness in je dagelijks leven
– Mindfulness op je werk
– Mindfulness in lichaam en geest
– Mindfulness en relaties
– Mindfulness en voeding

Alle thema’s hebben een eigen symbool zodat je makkelijk in het, 127 bladzijdes tellende, boek je eigen onderdeel kan vinden. Overigens staan alle thema’s wel door elkaar geschreven.

Bij ieder thema wordt een situatie of omgeving beschreven. Op de linkerbladzijde de uitleg van de situatie of omgeving en op de rechterbladzijde hoe je mindfulness wordt in die genoemde situatie of omgeving.
“Hoe laat je jaloezie achter je, hoe val je beter in slaap of hoe gebruik je je tijd ideaal” zijn voorbeelden van een situatie of omgeving.

Hoe je het uitvoert in de praktijk wordt kort maar duidelijk omschreven, waar mee je handvaten hebt om mindfulness te werk te gaan. Absoluut een leuke bijkomstigheid is dat er op iedere bladzijde een prachtige quote geschreven staat.

Mindfulness – Gill Hasson
Nederlands – Paperback – 128 pagina’s – Uitgeverij Anderz
Bestel dit boek hier>>>

Share

About Marjolein van Beek

mayoleinvanbeek@gmail.com'
Wonend in de Achterhoek met mijn dochter Jasmijn (6 jaar), en mijn zoontje Daan (3 jaar), Mijn brood verdien ik als tandartsassistente. Dagelijks probeer ik een balans te vinden tussen een leuke mama zijn en een werkende vrouw te blijven. In mijn schaarse vrije tijd ga ik graag lekker op stap, trek ik me terug met een boek, of onderneem ik leuke dingen met mijn kindjes. In september 2013 bracht ik een boek uit over ontzwangeren met wellicht ooit een vervolg.....

Check Also

Het licht van Luna Park [bespreking]

Steeds wanneer ik denk dat het onmogelijk is om een nog unieker boek te vinden …

Share
Share