Hubelino Kogelbaan (knikkerbaan-bouwset)

Screenshot 2014-10-22 at 07.23.18De Hubelino kogelbaan wordt geproduceerd in Duitsland. Het motto van de kogelbaan van Hubelino is ‘bouw smart’ want Hubelino bevordert de fijne motoriek, creativiteit en ruimtelijke verbeelding op een speelse manier voor kleuters vanaf 4 jaar. De bouwstenen zijn uniek en van hoge kwaliteit.

Wow, hier voor me staat een doos met 106 bouwelementen om een hele coole knikkerbaan te maken. Op de doos staan diverse voorbeelden van hoe je de kogelbaan kan maken. Mijn zoon en ik kunnen niet wachten om de doos open te maken en te beginnen met bouwen… En ik zie dat zijn vader ook erg geïnteresseerd staat te kijken.

RecensieIMG_2894

Ik hou er van, speelgoed waarbij kinderen eerst worden uitgedaagd om creatief bezig te zijn om er vervolgens lekker mee te kunnen spelen. En op het eerste gezicht lijkt de kogelbaan van Hubelino hier helemaal aan te voldoen. In deze doos zitten maar liefst 106 elementen om verschillende creaties mee te maken. Dit blijkt een ‘basisset’ te zijn, welke nog uit breiden is met een 30-, 50-, of 120delige set. Maar ik denk dat mijn zoon met deze set zich wel een hele tijd kan vermaken.IMG_2893

De bouwstenen doen mij denken aan duplo, vrolijke felle kleuren en degelijk materiaal wat je indien nodig in de vaatwasser of wasmachine kunt wassen. Ondanks dat het niet de “echte DUPLO” is, past het daar wel op, wat nog meer spelmogelijkheden geeft.

In de set zitten 2 grondplaten waar je het bouwwerk op kunt maken. Gelukkig zit er een boekje bij, want de voorbeelden die op de doos staan zien er best wel ingewikkeld uit. Maar ik kom erachter dat de voorbeelden die op de doos staan nou net niet in het boekje omschreven staan. Er staan wel een aantal voorbeelden in, maar die zien er minder spectaculair uit dan de voorbeelden op de doos. En natuurlijk wil mijn zoon deze graag maken. IMG_2892

We gaan samen aan de slag, want voor een jongen die net 5 jaar is geworden is de grote baan nog wat te moeilijk om te maken. Het is best lastig om zonder voorbeeld een grote baan in elkaar te zetten. Zo nu en dan moeten we weer een stukje afbreken omdat het anders niet uitkomt, maar dan staat daar uiteindelijk toch een mooie baan. Onze buurjongen is ondertussen ook aangeschoven en speelt gezellig mee. De beide jongens zijn heerlijk samen aan het spelen en al snel word de baan afgebroken en omgetoverd tot een ander parcours. Om de baan zo te maken dat de balletjes ook echt van boven naar beneden rollen, dat blijkt toch nog net iets te lastig. Maar de Hubelino kogelbaan zorgt in ieder geval wel voor veel uurtjes speelplezier.

P1060275Het was een feestje om dit product te mogen testen. Deze kogelbaan scoort dan ook een dikke voldoende. Ik moet wel bekennen dat ik een beetje schrik van de prijs (€79,95) voor deze basisset, om een mooie grote baan te maken is er wel een set van dit formaat nodig. Maar als ik de prijs vergelijk met andere kogel- knikkerbanen dan verschilt dit niet veel. Qua leeftijd zou ik vanaf 5 jaar adviseren, anders is het echt nog te moeilijk. En vanwege de kleine kogels/knikkers moet je wel uitkijken met kinderen onder de 3 jaar.

Hubelino kogelbaan – knikkerbaan
Basisset bestaat uit 1o6 onderdelen, de bouwblokken passen op DUPLO
Bestel de basisset voor de Hubelino knikkerbaan hier >>>>

About Sigrid Metz

sigridmetz@gmail.com'
Trotse "mem" van zoon Niels (okt. 2009) en dochter Rixt (aug. 2012). Zoals de titel "mem"al aangeeft, wonen wij in friesland. Ik ben werkzaam als dierenartsassistente. Genieten doe ik van quality time met mijn gezin , maar ook van heerlijk rustig een tijdschrift lezen of leuke dingen te ondernemen met vriendinnen. Ik hoop dat jullie genieten van het lezen van mijn recensies.

Check Also

Waarom we huizen bouwen – Renée Kapitein

Zo leuk, een boek in huis krijgen wat verpakt is als caravan 😉 En het …