Onderstaand recept komt uit het kookboek 270 Vegan recepten voor alle seizoenen. Klik hier voor onze recensie van dit boek >>>>
Paksoy en tomaat met reepjes met rundvleessmaak of vegan runderfilet. Het recept in het kookboek was geschreven voor 2 personen, ik heb het aangepast naar 4 personen.
Nodig:
2 struiken paksoy
6 tomaten
300 gram Biefstuckreepjes (vegetarisch) of 600 gram Runderfilet (vegetarisch)
zout
zwarte peper
Voorbereiding:
Snij de paksoy in reepjes en was in een bak met water. Was de tomaten en verwijder het steeltje. Snij de tomaten door de helft en daarna in vieren. Als je Biefstuckreepjes hebt, laat deze dan ontdooien.
Bereiding:
Doe olijfolie in een hapjespan en bak de Biefstuckreepjes of vegetarische runderfilet met zwarte peper en zout 5 minuten, met af en toe roeren. Doe de paksoy erbij en bak 5 minuten met deksel op de pan en af en toe roeren. Doe de tomaten erbij en laat 5 minuten zachtjes sudderen met deksel op de pan en af en toe roeren. Lekker met zilvervliesrijst of witte rijst of couscous of quinoa.
Eet smakelijk!
Het kookboek 270 Vegan recepten voor alle seizoenen bestel je hier >>>>