Kleuren met de Dikke Dames

het enige echte dikke dames kleurboek voor volwassenenDe Dikke Dames van Julia Woning toveren een glimlach op ieders gezicht. Ze zijn vrolijk, herkenbaar en perfect geschikt om zelf te kleuren. Deze volumineuze vrouwenfiguren, geboren uit de pen van deze kunstenares, brengen je altijd en overal in een goed humeur. Kleur de dames in hun natuurlijke habitat naar eigen inzicht in: aan de thee met taart, klessebessend bij het haardvuur, aan de borrel met hun dikke dames vriendinnen, of druk aan het werk achter hun bureau. Kleuren was nog nooit zo gezellig!

Recensie
De Dikke Dames. Wie kent ze eigenlijk niet. Deze karikaturen van de hand van kunstenares Julia Woning is een commercieel succes. En nu spelen ze slim in op de nieuwe trend: kleurplaten voor volwassenen. Ik ben aan de slag gegaan met Het enige echte Dikke Dames kleurboek voor volwassenen en met Het enige echte Dikke Dames kleurboek om te versturen met 30 ansichtkaarten.

Het-enige-echte-Dikke-Dames-kleurboek-om-te-versturen

Beide doeboeken zijn bedoeld voor volwassenen en zitten vol met illustraties – oftewel kleurplaten – van de Dikke Dames. Het kleurboek heeft een vierkant formaat en is handzaam. Je kunt deze makkelijk in je handtas of bagage doen, mocht je niet alleen thuis aan de slag willen. Zoals menig kleurboek voor volwassenen is deze ook erg druk. Er speelt zich van alles af op de kleurplaten; er zijn veel details om met je kleurpotloden in te kleuren. Als je door het kleurboek heen bladert, valt al snel op dat vrijwel alle linker pagina’s een basic illustratie hebben, terwijl op alle rechter pagina’s een Dikke Dames figuur staat.

Het-enige-echte-Dikke-Dames-kleurboek 2

Wat onhandig is, is dat het boek heel lastig open blijft liggen. Je kunt er niet een lekkere knak in maken om zo te kleuren terwijl het boek gewoon uit zichzelf open blijft liggen. Ik leg er zelf maar iets zwaars op, zodat ik mijn handen vrij hebt om te kleuren.

Het-enige-echte-Dikke-Dames-kleurboek-om-te-versturen 3Het boekje met de ansichtkaarten is van aanzienlijk dikker papier gemaakt. Het voelt qua dikte echt als een ansichtkaart. Op elke kaart is een Dikke Dame illustratie te zien terwijl de achterkant standaard al bedrukt is als een ansichtkaart met lijnen voor de adresgegevens, een rechthoek voor een postzegel en ruimte om wat te schrijven. Prima.

Naast de vele algemene kaarten (dames met taartjes, bloemen of thee) zijn er nog een paar andere kaarten. Zo vind je van de belangrijkste kaart verstuur thema’s wel iets terug. Een kindje, een bruidspaar, een zieke Dikke Dame en huizen. De kaarten zijn dus redelijk variërend. Het papier kleurt goed, eigenlijk zoals je mag verwachten. De kaarten zijn los te maken via een perforatierandje. Dit gaat niet heel makkelijk en je krijgt een rafelig randje. Ik heb dat randje zelf uiteindelijk afgeknipt zodat de kaart er netjes uit blijft zien.

Het-enige-echte-Dikke-Dames-kleurboek-om-te-versturen 2

Beide kleurboekjes zijn leuke cadeaus. Om jezelf eens mee te verwennen of om een ander mee te verrassen. Al moet je dan natuurlijk wel weten dat diegene ook van kleurboeken voor volwassenen houdt… Dit zijn in ieder geval kleurboeken van goede kwaliteit, met redelijke variatie en in ieder geval heel veel uren kleurplezier.

Het enige echte Dikke Dames kleurboek voor volwassenen – Julia Woning
Kleurboek, paperback, BBNC Uitgevers
Bestel dit boek hier >>>>

Het enige echte Dikke Dames kleurboek om te versturen met 30 ansichtkaarten – Julia Woning
Kleurboek, paperback, BBNC Uitgevers
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Saray

saray@hupemail.nl'
Met mijn man en onze drie dochters, huisdieren en veel boeken, woon ik in West-Friesland. Ik ben actief in de gemeente waar ik woon, werk fulltime, kook en tuinier graag en ben bovenal moeder.

Check Also

Kiekeboe – Dieren kleuren

KIEKEBOE! De dieren in dit boek kunnen zich heel goed verstoppen. Ze hebben allemaal kleuren …

Share
Share