Het wonder van een nieuw leven van dichtbij gevolgd [kijk-tip]

Screenshot 2014-08-18 at 12.48.33Alleen al in Groot-Brittannië komt er elke minuut een baby ter wereld. Een nieuw mensje dat nog een heel leven voor zich heeft en dat dat van anderen voorgoed verandert.

De serie ‘One Born Every Minute’ volgt dit wonderbaarlijke moment van dichtbij om uit te vinden wat het werkelijk betekent om een nieuw leven op de wereld te zetten.

Veertig camera’s die zijn geplaatst in Leeds General Infirmary en Princess Anne Hospital in Southampton registreren nauwgezet de ontwikkelingen vanaf het moment dat de aanstaande ouders binnenkomen totdat ze voor het eerst hun kind in de armen mogen houden.

One Born Every Minute is vanaf maandag 18 augustus om 15:10 uur te zien op TLC.

Screenshot 2014-08-18 at 12.49.08In de aflevering van vandaag arriveert de 37-jarige Tracy met haar man Steve en 18-jarige zoon Liam in het ziekenhuis omdat haar weeën zijn begonnen. Tracy heeft al drie oudere kinderen, maar wilde toch graag weer een baby hebben. Aanvankelijk is de stemming in de verloskamer jolig en zijn er weinig zorgen. Screenshot 2014-08-18 at 12.49.31

Maar als na een tijd blijkt dat de hartslag van het ongeboren kind omlaag gaat, wil de verloskundige geen enkele risico nemen en de baby zo snel mogelijk halen. De stemming slaat om en een uitgeputte Tracy probeert met veel moeite haar vierde kind op de wereld te zetten.

Screenshot 2014-08-18 at 12.48.07Ook voor de 22-jarige Lisa loopt de bevalling anders dan ze vooraf gedacht had. Ze is elf dagen te vroeg en lichtelijk geschokt dat de baby nu al geboren gaat worden.

Maar de paniek neemt pas echt toe als ze hoort dat de baby per keizersnee ter wereld moet komen en daarna meteen in een couveuse geplaatst wordt. Screenshot 2014-08-18 at 12.48.59Er is geconstateerd dat de darmen van haar kindje buiten het lichaam groeien, waardoor de eerste dagen van de bevalling meteen spannend zijn.

Voor Lisa is het extra zwaar dat ze niet meteen na de keizersnee haar eigen kind in de armen kan sluiten en hem pas uren later voor het eerst echt kan zien.

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

Internet en TV combineren voor een persoonlijke ervaring

Met een internet en TV abonnement heb je een combinatie in huis die van televisie …