Tidlo houten dier-sorteer-kubus [recensie]

tidlo-houten-vormen-kubus-dieren-puzzel-copyright-trotse-moedersWelk dier eet wat? Een 25 delige set met 8 dieren en het voedsel dat zij eten. De dieren bestaan uit 2 puzzeldelen en kunnen ook leuk door elkaar gebruikt worden, voor het scheppen van nieuwe diercreaties. Alles kan in de kubus opgeruimd worden. Adviesleeftijd 18m+

Recensie
De meeste mensen met jonge kinderen kennen wel de bekende vormenstoof, een kubusvorm waarin gaten zitten waar passende blokken in gestopt kunnen worden. tidlo-houten-vormen-kubus-dieren-puzzel-copyright-trotse-moeders-5Tidlo gaat een aantal stappen verder door een prachtig stuk houten speelgoed te creëren waarmee op verschillende manieren gespeeld kan worden.

Wanneer je de kubus uit de doos haalt, ziet hij er meteen anders uit dan een ‘gewone’ vormenstoof. Toch kan hij op deze manier gebruikt worden door de meegeleverde houten vormpjes in de bijbehorende gaten te stoppen.

De zijkanten van de kubus zitten echter niet vast, maar bestaan ieder uit twee aparte houten plankjes die aan beide zijden mooi gekleurd zijn. Aan één kant staat een helft van een dier de andere kant is egaal gekleurd. Mooi afgewerkt en goed schoon te maken met een vochtige doek.

tidlo-houten-vormen-kubus-dieren-puzzel-copyright-trotse-moeders-1 tidlo-houten-vormen-kubus-dieren-puzzel-copyright-trotse-moeders-2

Twee stukken samen maken samen een dier, een puzzeltje dus voor de kleintjes. In de onderste helft zit een gat waar een bijpassend houten stuk in past. Dat is niet zomaar een van de vormen, nee het is ook precies iets wat het dier graag eet. Niet alleen puzzelen, maar ook combineren. De twee stukken kunnen op tafel gelegd worden, als puzzel, of in de zijkant van de kubus gestoken worden zodat het kindje de vormen echt door het gat kan steken.

tidlo-houten-vormen-kubus-dieren-puzzel-copyright-trotse-moeders-4 tidlo-houten-vormen-kubus-dieren-puzzel-copyright-trotse-moeders-3

Eventueel zou je, wanneer het kindje ouder is, ook de egaal gekleurde kant kunnen aanbieden om te kijken of de vorm past, maar volgens mij is het veel leuker om te genieten van de lieve tekeningen en de vele speelmogelijkheden.

tidlo-houten-vormen-kubus-dieren-puzzel-copyright-trotse-moeders-1

Er zijn 16 verschillende plankjes waarmee 8 verschillende dieren gemaakt kunnen worden en er zijn 8 houten stukken ‘voedsel’. Dit is allemaal eenvoudig weer op te bergen in de kubus. Een prachtig stuk speelgoed!

Tidlo houten dier-sorteer-kubus
Speelgoed, ToiZZ, Tidlo
Deze houten puzzel- en sorteerkubus kun je hier bestellen >>>>

 

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share