Dribbels eerste kerstfeest

dribbels eerste kerstfeest kartonboekjeHet is kerstavond! Dribbel en zijn moeder bereiden samen het grote feest voor. Maar of Dribbel nu echt goed helpt… Kijk achter de flappen en zie wat hij allemaal aan het doen is. 

Recensie:
Een leuk en vooral grappig boekje van Dribbel over de kerst. Op elke bladzijde staan slechts een paar woorden, maar daarmee wordt duidelijk gemaakt dat er nog genoeg in en rond het huis te doen is voordat Dribbel en zijn mama klaar zijn voor kerstavond. Flapjes zijn altijd een groot succes, maar met dit boekje wordt je zelfs als ouder nieuwsgierig wat er zich achter de kartonnetjes bevindt. Zo zie je bijvoorbeeld de moeder van Dribbel de kerstboom op de slee naar huis trekken, terwijl ze vraagt of Dribbel wel aan het duwen is. De slee bevindt zich net deels achter een besneeuwde struik en wanneer je een kijkje neemt achter het flapje, zie je dat Dribbel het zich gemakkelijk heeft gemaakt en op de stam van de kerstboom zit. Hij zit vrolijk kerstliedjes te zingen, terwijl zijn moeder al het werk doet. En dat gaat zo het hele boekje door.

Mijn dochter en ik genieten samen van wat komen gaat en voordat we een kijkje gaan nemen, doen we allebei een gooi naar wat we te zien krijgen. We hebben de grootste pret, want ook al zijn de plaatjes uit het boek grappig, wij hebben een rijke fantasie en bedenken de gekste dingen. Het is bijna jammer dat het boekje zo uit is…

Dribbel kerstDribbels eerste kerstfeest is een stevig kartonboekje met een rood glimmende voorkant. Wanneer het licht op de kaft schijnt, schittert deze je tegemoet. Het is een degelijk boekje dat een handzaam formaat heeft en peuters kunnen ook zelf eenvoudig de bladzijden omslaan. De flapjes zijn van stevig materiaal, maar blijven door de frequentie van vastpakken en omslaan wel een kwetsbaar onderdeel. Maar goed, hoe vaker de flapjes geopend worden, des te leuker wordt het boekje gevonden moet je maar denken…

Dribbels eerste kerstfeest – Eric Hill
Kartonboekje, 24 pagina’s, Van Holkema & Warendorf
Bestel dit leuke boekje hier >>>>

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Première eerste hulp bij Kerst

Met nog minder dan drie weken te gaan tot kerst is dit hét moment om …

Share
Share