De Grote Boze Vos: enorm leuke bioscoop-film voor jong en oud

Momenteel draait in de Nederlandse bioscopen de film De Grote Boze Vos. De film duurt 83 minuten en is gemaakt door de makers van Ernest & Célestine. De film is geschikt voor iedereen vanaf 4 jaar. En denk niet dat dit een kinderfilm is, ook ik heb er enorm van genoten!

Het verhaal:
Wie is er bang voor De Grote Boze Vos? Niemand lijkt het wel… Op en rond een boerderij op het platteland spelen zich drie hilarische verhalen af, die de dieren voor grote uitdagingen stelt. Zo verschijnt er een vleugellamme ooievaar op het erf en komen een eend en een konijn een baby afleveren. De listige vos lust wel een eitje, maar moet hij ook de kuikens grootbrengen? En wie bezorgt de dieren met kerst een cadeautje? Schaamteloos grappig en uitgelaten, maar liefdevol geanimeerd met verbluffend vakmanschap en perfecte timing. Zorgeloos schateren!

Mening
Wat een heerlijke film. Voor mij als “reserve-Belg” (opgegroeid op 1,5 van de Belgische grens, dus met heel veel Vlaamse woorden in mijn vocabulaire) is het altijd genieten wanneer goede Vlaamse stemacteurs een film inspreken. Het voegt voor mij net wat extra toe. Maar los daarvan is het één groot feest om naar De Grote Boze Vos te kijken.

De film bestaat uit drie verhalen, gebracht als drie toneelstukken, waarvan de eerste mijn favoriet is.

Baby belandt per ongeluk in het vliegtuig naar China. Varken: “We hebben gefaald“. Eend en Konijn: “Je kunt niet alles controleren, je moet ook kunnen loslaten” 😀
En uiteraard loopt het goed af.

De laatste film is echt een film om van in de kerststemming te komen en de tweede is gewoon schattig. De eventuele spanning, wanneer een dier het liefst een ander dier wil opeten, wordt door de humor snel teniet gedaan en de lieve en grappige tekeningen zijn echt schitterend.

Het is een enorm grappige film, maar ook aandoenlijk. Echt een film om in de Kerstvakantie met het hele gezin te gaan bekijken!

Trailer

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Hotel Transsylvanië Op Zijn Kop – nieuwe film – nieuwe trailer

Het lijkt er op dat het het laatste hoofdstuk van de Hotel Transsylvanië-filmreeks gaat worden: HOTEL TRANSSYLVANIË …

Share
Share