Griezelen met de kinderen – films om met Halloween te bekijken

autumn-21498_640Vandaag is het Halloween. Steeds meer mensen in Nederland “doen” iets met dit thema. Soms worden pompoenen gesneden, ‘enge koekjes’ gebakken, maar er zijn ook mensen die complete feesten organiseren waarbij iedereen verkleed is en waar vreemd gekleurd eten geserveerd wordt met drank waar de rook nog uit kringelt…. Trick & treat is volgens mij niet overgewaaid uit de Verenigde Staten, maar wanneer ik zie hoe ook winkel steeds meer aandacht besteden aan Halloween, zou het me niet verbazen wanneer dat ook een keer gaat gebeuren!

Voorlopig zitten mensen met kinderen meestal nog gezellig thuis tijdens Halloween. Wil je dan wel iets in dit thema doen, dan is het misschien gezellig om een “enge film” samen te kijken. Op Netflix zijn een aantal films prima geschikt voor een spannende avond met het gezin. We zetten ze even voor je op een rijtje:

  • halloween-994759_640Wallace & Grommit: the curse of the were rabbit, 6+
  • Monsters & Co, alle leeftijden
  • DreamWorks Spookverhalen, 6+
  • Scooby Doo 2: Monsters Unleashed, 6+
  • Monster House, 6+
  • Snuf de hond en het spookslot
  • Pirates of the Caribbean: Dead Men’s Chest, 12+

En wanneer de kinderen op bed liggen, is het tijd voor het èchte werk…. Klik hier voor onze Halloweentips voor volwassenen >>>>

 

 

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Halloween; DIY versus kopen

Halloween is een oude feestdag die niet in elk land gevierd wordt. Deze feestdag is …

Share
Share