Op bezoek

Sinds de tweeling geboren is krijgen we niet alleen visite, maar gaan we ook geregeld op bezoek.  Vol trots laten we de twins bij broers en zus op school zien. Zo val ik zomaar binnen bij groep 6, komen we langs op het speciale basisonderwijs volgens afspraak en volgen we een lesje English (mijn dochter volgt tweetalig onderwijs) in de eerste klas van het gymnasium. De meisjes, jong en oud, zijn een en al “aaaaach”.  De jongens houden zich stoer, maar ik zie ook het mannelijk geslacht wegsmelten bij de aanblik van de twee kleintjes.

We gaan bij een vriendin en haar klas vol kleuters melk drinken. Het thema is ‘geen twee dezelfde’. Dus krijgt een van de jongens een wit outfit en de ander een zwarte, maar de kleutertjes zien ook veel andere verschillen. Op een gegeven moment gaan we op de koffie in het verpleegtehuis. De jongens krijgen de fles van oude dames. Het leeftijdsverschil loopt op tot 100 jaar. Mijn baby’s sloven zich uit en lachen naar iedereen. Als ik samen met mijn ene zoon opzoek ga naar de andere, vind ik hem in bed naast een meneer van 90 jaar. Ik stoor op en ontroerend moment, maar ik ben blij dat ik het mocht zien.

Dan zijn er nog de gewone visites en de verjaardagsvisites. Uiteraard gaan die gewoon door. Met uitgebreide voorbereiding is het allemaal goed te doen. Haast hebben zit er niet meer bij, even snel weg met een tweeling van een paar weken en eentje die ruim anderhalf is dat gaat gewoon niet. Met het voltallige gezin ergens op bezoek is een zeldzaamheid. Het past of niet in de auto of er wil er eentje niet mee en soms  mag er niemand mee, dan ga ik lekker in mijn eentje.

Share

About Sandra

tiggelman@msn.com'
Moeder van 6 kinderen: 1. Een meisje van 13. Zit in de tweedeklas van het voortgezetonderwijs en volgt tweetalig het gymnasium. Een bijdehandje. 2. Een jongen van 10. Gaat naar openbaar Daltononderwijs en zit in groep 7. Een dromer. 3. Een jongen van 8. Heeft PDD-NOS (vorm van autisme). Krijgt scholing op een cluster IV school, dat is speciaal onderwijs. Een verkenner. 4. Een jongen van 2. Gaat 1 dag per week naar de creche. Een ondeugd. 5. en 6. Tweelingbroers. Zijn nog baby's. Zij gaan 1 dag per week met nr. 4. naar de creche. De oudste is een driftkikker en de jongste een mak lammetje. Ik ben getrouwd met hun vader en beide zijn we werkzaam in de gezondheidszorg. Mijn man fulltime en ik 2 dagen per week. 1 dag in de week is papa thuis.

Check Also

Just Dance 2022

Waarom we weer een nieuwe Just Dance in huis willen halen? Gewoon, omdat het leuk …

Share
Share