Wie wordt de nieuwe K3?

k3-copyright-trotse-moedersIedere vrijdagavond is het K3-avond. Vanaf de allereerste uitzending heb ik samen met mijn tweeling van bijna 9 jaar gekeken hoe enorm veel talentvolle meisjes auditie deden en hoe er iedere week weer meisjes afvielen. Meestal zeer terecht: om K3 te zijn in de kwaliteit die er al 17 jaar staat, moet je heel wat in huis hebben.

Morgen is het zover. Helaas, want met het kiezen van een nieuwe K3 komt het afscheid van de huidige K3 wel erg dichtbij. En net zoals ik moest slikken toen Kathleen Aerts K3 verliet en moest wennen aan Josje, zal ik nu weer moeten slikken. Nog meer zelfs, want ik ben al fan van K3 sinds ik een jaar in België heb gewoond toen mijn oudste ongeveer 1 jaar was. Dagelijks stonden de CD’s of de DVD’s op en bij lange autoritten was het altijd Nijntje òf K3.

K3-persconferentie-copyright-trotse-moeders-01-platen-cd-350x330
De huidige collectie CD’s en DVD’s

Heerlijk vond ik het om samen met mijn zoontje te dansen en te zingen. Ik bakte zelf weinig van de dansjes, want hoewel ze er simpel uit zien, het valt niet mee om dat precies na te doen. Toen ik zwanger was van de tweeling, zijn we naar een concert geweest van K3, onvergetelijk. En nu, met de tweeling, hebben we ook weer een aantal concerten en shows gezien. En ik blijf het genieten vinden om naar ze te kijken en te luisteren.

Maar goed, er komt een eind aan deze periode. Ik was zelf bij de persconferentie aanwezig waarop Karen, Kristel en Josje het nieuws brachten. En inmiddels zijn we bijna zover dat we weten wie de dames zullen opvolgen.

K3-persconferentie-copyright-trotse-moeders-7-660x330

Er zitten nog 6 dames in de finale. Drie Vlaamse: Lauren, Hanne en Marthe en drie Nederlandse: Klaasje, Lisa en Jindra. Om twee combinaties mogelijk te maken, zijn alle 6 finalisten naar de kapper geweest. In de uiteindelijke K3 moeten namelijk van Studio 100 baas Gert Verhulst weer drie haarkleuren vertegenwoordigd zijn: rood, blond en donker.

k3-optreden-plopsa-copyright-trotse-moeders

In de finale zullen dus twee combinaties van 3 meisjes tegen elkaar strijden. Wie er in de groepjes zit wordt morgen pas bekend. De meisjes hebben nu allemaal een muts op en niemand kan dus zien welke haarkleur ze nu hebben. Omdat er twee combinaties zijn, kun je ook niet meer op één meisje stemmen. Zowel de jury als de kijkers stemmen op de voor hen favoriete combinatie (de stemmen tellen allebei voor 50% mee).

Het belooft een mooie uitzending te worden. eerst treden Karen, Kristel en Josje nog één keer op als K3. Ik vermoed dat er heel wat tranen zullen vloeien, zowel thuis, als bij de huidige K3…

K3-persconferentie-copyright-trotse-moeders-13

Daarna strijden de kandidaten tegen hun rechtstreekse tegenstander in een muzikale battle. Vervolgens worden de acht mogelijke combinaties voorgesteld aan de kijker in een flitsende medley van K3-hits.

k3-kan-het-copyright-trotse-moeders-4Daarna stemmen de kijker en de jury drie combinaties weg. De overgebleven vijf combinaties zingen een gloednieuw K3 nummer.

Dan volgt de laatste spannende stemronde en wordt duidelijk voor welke finalisten de ultieme droom werkelijkheid wordt. Die gelukkige winnaressen vormen de nieuwe K3 en zingen aan het einde van de finale de single 10.000 luchtballonnen in de vernieuwde iconische regenboogjurkjes. k3-zoekt-k3En dan kunnen ze aan de slag, samen met de huidige K3 aan de kennismakings-afscheidstournee werken en alle andere dingen doen die bij K3 horen.

Ik ga kijken naar de finale, jij ook? Mijn absolute favoriet is Marthe, maar uiteraard zijn alle dames geschikt om de nieuwe K3 te vormen. Ik ben ook erg enthousiast over Hanne, vindt haar erg puur en lief. En de derde in mijn favoriete K3 wisselt nog steeds.

Mijn dochter is voor Lauren en ze vindt Klaasje en Hanne ook erg leuk. Mijn jongste zoon is net als ik voor Marthe en vindt Jindra en Lisa goed, dus we zullen altijd wel blij zijn met de uiteindelijke keuze!

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

Hoe is het met de nieuwe K3

Mijn oudste zoon wordt volgende maand 18 en wij zijn -dus- begonnen met K3 in …