Dino’s in Burgers’ Zoo – verslag van een bezoek

burgers-zoo-dino-verslag-copyright-trotse-moeders-22Kijk uit, want tijdens de herfstvakantie kom je oog in oog te staan met imposante dino’s in Burgers’ Zoo! Ons Arnhemse dierenpark staat dan vol met gigantische monsters uit de prehistorie. Ze zijn er in alle soorten en maten, veel kunnen er bewegen en sommige zijn wel 7 meter groot! Na 18 uur is het extra spannend want in het donker worden de dino’s spectaculair verlicht.

Dino’s in de Zoo
Bovenstaande tekst staat te lezen op de website van Koninklijke Burgers’ Zoo. Dino’s in de Zoo, voegt dat wat toe (dat rijmt), vroegen we ons af, dus we gingen op de openingsdag een bezoekje brengen. Samen met mijn 8-jarige tweeling en hun vader + de beste vriendin van mijn dochter gingen we naar Arnhem. Achterin de auto was het al dolle pret, de kinderen hadden er zin in!

burgers-zoo-dino-verslag-copyright-trotse-moeders-11

Bij de entree was het druk, kennelijk waren er meer mensen op het idee gekomen om van het mooie herfstweer te genieten in een dierenpark. Bij de entree zagen we ook meteen de eerste dinosaurus. Prachtig, dat maakte indruk op de kinderen!

burgers-zoo-dino-verslag-copyright-trotse-moeders-1Tip
Wanneer het druk lijkt bij de ingang, loop dan meteen door naar een ander deel van het park. Het dierenpark is enorm groot en wanneer je niet dezelfde route volgt als de meeste mensen, is er ruimte en rust genoeg!

Burgers’ Bush
Wij gingen eerst naar Burgers’ Bush, een hele bijzondere ervaring omdat je er niet naar dieren in hokken kijkt die in het regenwoud wonen, maar omdat je in een nagemaakt regenwoud rondloopt. Warm, vochtig, groen, alles ademt de sfeer van een regenwoud uit. Wanneer je even stilstaat, zie je vogeltjes in prachtige kleuren rondvliegen. Voor kinderen is het er spannend: doolhof-achtige sluiproutes, een touwbrug over het water, een enorme waterval en natuurlijk de dieren.

burgers-zoo-dino-verslag-copyright-trotse-moeders

Woestijn
Vervolgens gingen we door een tunnel, een soort lange mijngang, richting de Burgers’ Desert. Zelf was ik erg onder de indruk van de grot met vleermuizen, ik heb er vrij lang naar staan kijken. Thuis zie je ook wel eens een vleermuis door het donker gaan, maar zo’n hoeveelheid, snel vliegende en hoeken makende vleermuizen is echt betoverend.

De woestijn zag er uit zoals je je een woestijn voorstelt, hoewel de kinderen zich wel afvroegen waarom het niet alleen maar zand was 😉 Mooi om dan uitleg te kunnen geven. Overigens hangen overal informatieborden, niet alleen over de planten en de dieren, maar ook met algemene informatie.

burgers-zoo-dino-verslag-copyright-trotse-moeders-1

Wandelen
Wat zo heerlijk is aan een dagje Burgers’ Zoo, is dat je de hele dag op pad bent in een prachtige omgeving. Wanneer we met de hond naar het bos gaan, vinden de kinderen dat ook leuk, maar na maximaal een uur ben je weer thuis.

burgers-zoo-dino-verslag-copyright-trotse-moeders-3

Hier kun je de hele dag rondlopen, zonder je een moment te vervelen. Er zijn verschillende leuke speeltuinen voor de kinderen en nu waren er natuurlijk de extra attracties: dinosauriërs!

burgers-zoo-dino-verslag-copyright-trotse-moeders-2

Dino’s
En die waren een succes! Zodra er een gespot werd, vloog het drietal er op af. En overal waren dinosaurussen te zie: in de themagebieden, maar ook onderweg, langs de wandelpaden. De dinosauriërs zagen er “echt” uit: ze bewogen en maakten geluid. Er was ook informatie bij. De kinderen vonden vooral de quizvragen leuk. Zelf vond ik de verwijzingen naar dieren die nu nog in Burgers’ Zoo verblijven interessant.

burgers-zoo-dino-verslag-copyright-trotse-moeders-5

Wat ik echt heel goed vond, was dat dat geluid niet te hard was. Ook kleinere kinderen konden zo van de dino’s genieten, zonder dat ze er bang van werden!

burgers-zoo-dino-verslag-copyright-trotse-moeders-4

Onder water
Aan het eind van de dag zijn we nog naar Burgers’ Ocean geweest. Bijzonder gedaan: je daalt als het ware af onder water. Waar je eerst het land nog ziet, zie je op een gegeven moment alleen de oceaan en ga je steeds dieper, totdat er zelfs boven je water is! Ik vond het er prachtig!

burgers-zoo-dino-verslag-copyright-trotse-moeders-56

Herfstvakantie
De dino’s zijn nog t/m 1 november 2015 te zien, prima voor een dagje uit in de herfstvakantie dus! Wanneer je kinderen wat ouder zijn, is het ook bijzonder om ’s avonds te gaan. Vanaf 18 uur geldt er een speciaal tarief en worden de dino’s verlicht. Je kunt dan nog tot 21 uur in het park rondlopen.

dino-zoo-trotse-moeders

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Burgers’ Zoo – beren, koraalduivels en vlinders [verslag]

We mochten voor trotse moeders naar Koninklijke Burger’s zoo. Wat een mooie dag om naar …

Share
Share