Bugaboo Cameleon kinderwagen

Toen we de Bugaboo Cameleon zagen staan in de winkel, waren mijn vriend en ik meteen enthousiast over de mooie vormgeving. We hebben verschillende wagens bekeken, navraag gedaan in verschillende babywinkels en zorgvuldig onderzoek gedaan op het internet. We besloten voor deze Bugaboo te gaan. Ik was 20 weken zwanger toen ik met mijn buikje de kinderwagen naar huis reed. Ik kon niet wachten totdat er een klein baby’tje in lag. Een gek gezicht was het wel met een lege kinderwagen door de stad lopen op koopavond…

Eenmaal thuis wilden we meteen precies weten hoe hij werkte en wat hij allemaal kon. Bugaboo had er een handige DVD bijgeleverd, maar uiteraard gingen we eerst zelf aan de slag. Toen bleek dat de DVD echt nodig was. Bij de Bugaboo vind ik dat het motto ‘als je het eenmaal weet, dan is het heel makkelijk’ hoort. We hebben die avond nog de wagen omgebouwd van wieg tot buggy. Dit nam wel wat tijd in beslag. Ik was wel gelijk enthousiast; alles past precies en alles ziet er strak en gestroomlijnd uit.

Toen onze dochter eenmaal geboren was, sliep ze geweldig in de kinderwagen. De vering zorgt ervoor dat ze weinig merkt van een onregelmatig loopoppervlak en ook door het soepele draaien van de wagen kan de kleine lekker doorslapen. Zelfs met 1 hand draait hij als hij vol met boodschappen ligt. Het enige minpunt hieraan is dat bij een schuin onregelmatige oppervlakte de wagen wat kan trekken naar een kant. Mocht je in een historisch straatje wonen met schuin aflopende straten, dan is dit zeker iets om rekening mee te houden.

Het matrasje wat erin ligt, is makkelijk te bedekken met een simpele hoes die ook om het aankleedkussen past. Het schoonmaken van de andere onderdelen gaat makkelijk, want alles kan los en in de wasmachine. Zo haal je de harde onderdelen van de kap in een handomdraai eruit en later er weer in. Met mijn hand op mijn hart waste ik de lekker warme slaapzak. Ik was bang dat de voering zou gaan bobbelen of naar een plek zou verschuiven met het uithangen. Gelukkig kwam ook deze weer helemaal schoon en netjes uit de wasmachine.

Het gebruiksgemak is groot. Door het omdraaien van de duwbeugel is hij makkelijk te besturen op zanderige ondergronden. De grote wielen komen dan aan de voorkant en de kleintjes achter. Ideaal in het bos of op het strand. Het regenscherm past perfect en het water stroomt er prima vanaf. Het luikje, welke je makkelijk open kan zetten met klittenband, zorgt ervoor dat na de regenbui de wagen snel geventileerd is en hij niet helemaal beslaat. Je kind kan dus lekker naar buiten blijven kijken. Met gemak kun je de wagen optillen aan de beugel die over de wieg heen zit, of met zijn tweeën aan de voor en achterkant van de wagen. Hierdoor zijn obstakels en trapjes geen probleem. De wagen is redelijk makkelijk in te klappen en past in de achterbak van vrijwel elke auto. Je moet voor het inklappen wel eerst de bak voor de boodschappen onder de wagen verwijderen.

De punten waarop de Bugaboo door anderen afgewezen wordt, vind ik overbodig. Vaak gehoord is het probleem dat je niet goed de boodschappen in de wagen kan doen. Dit ligt aan de stand van de buggy en hoe je de wagen voor je zet. Daarnaast zijn er handige hangers te bestellen, waar je boodschappentassen (of handtas) aan kunt hangen. Zelf hang ik de lichtere boodschappentasjes aan de rem. En helemaal in het begin legde ik mijn portemonnee en sleutel gewoon aan het voeteneind bij mijn dochter. Daar kan je gemakkelijk bij via de rits.

Helaas is de Bugaboo Cameleon niet goedkoop. Ik woon zelf in het centrum van de stad, dus ik gebruik de wagen letterlijk iedere dag. Vanuit mijn oppas ervaring heb ik in het verleden met veel verschillende kinderwagens door diezelfde stad gelopen en me soms groen en geel geërgerd bij niet kunnen draaien of vast hangen van de wielen tussen de keien. Ik heb mij gelukkig nog nooit geïrriteerd aan deze Bugaboo wagen. Het is zeker een groot bedrag in aanschaf, maar vergeleken met de andere kinderwagens valt het verschil best mee, vind ik. De wagen gaat wel lang mee en blijft zeker mooi. Ik kan niet wachten tot straks ons tweede kindje er weer heerlijk in kan liggen.

About Francis Boersma

francisboersma@hotmail.com'
Ik ben moeder van een dochter van 2 (Inèz), ik heb psychologie gestudeerd. In mijn vrije tijd sport ik graag of ben ik bezig met een van mijn hobbies.

Check Also

Mannen shoppen fanatieker dan vrouwen bij zwangerschap

Dit had je waarschijnlijk niet verwacht. Als het gaat om kopen van babyspullen tijdens een …