OXO: boter-kaas-en-eieren 2.0 [recensie]

OXO reisspelEen O… een X… en opnieuw een O… Iedereen heeft vroeger op de schoolbanken of thuis enkele ruiten op een blad papier getekend en OXO gespeeld.

Recensie
Ik had er eigenlijk nooit zo bij stil gestaan dat ik wel eens OXO heb gespeeld … Maar boter-kaas-en-eieren ken ik wel ;-), dat kon je zo leuk achterin de klas doen als je je een beetje verveelde tijdens de les. Of samen met je broertje of zusje achterin de auto tijdens een lange rit.

Het spel OXO van University Games is gebaseerd op dit concept. Alleen bij deze uitvoering bepaal je niet zelf waar je je X of O zet, maar dat doen de dobbelstenen voor je. De eerste geeft aan of je een X of O zet en de tweede zegt waar. Daarnaast heb je actiekaarten, die de strategie voor je bepalen.

IMG_3824

Eigenlijk klinkt het wel ingewikkeld, en dat vinden mijn dochters van 9 en 13 in de praktijk ook. Zelfs de oudste verzuchtte een paar dagen geleden ‘pfff, het is wel een ingewikkeld spel hoor’.

Ik ben er van overtuigd dat als je het spel eenmaal hebt doorgrond, je veel plezier van deze uitvoering van OXO zult hebben. Er zijn vier verschillende spelborden toegevoegd en dat is een garantie voor veel variatie. Daarnaast ben ik nogal gecharmeerd van de uitvoering: een handzaam blik dat er wel chique uitziet. Het kan makkelijk mee op vakantie zonder dat je de inhoud beschadigt en het neemt niet veel ruimte in.

IMG_3825
OXO is een spel dat je met twee personen speelt. Het is geschikt voor wat oudere spelers vanaf 10 jaar.

IMG_3826

En dan ga ik nu mijn meiden, die ik eerst een poosje heb laten aanrommelen met het spel, eens helpen met de spelregels doorgronden! (als dat niet lukt, dan ben ik overigens niet te beroerd ze voor ons gebruik aan te passen, dat doen wij wel vaker …)

OXO
Spel, 2 personen, vanaf 10 jaar, University Games
Bekijk dit spel hier >>>>

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Speelgoed van het Jaar 2021 – familiespellen – spel – MicroMacro

MicroMacro is Speelgoed van het Jaar 2021 in de nieuwe categorie familiespel. Althans…. dit spel maakt …