Bella Italia

Hans en Petra besluiten met hun elfjarige zoon Niels te gaan kamperen aan het Gardameer in Italië. Niels maakt er snel vrienden en trekt veel met hen op. Totdat hij op een avond niet op de afgesproken tijd terug is. Hans gaat ongerust op zoek en doet een verschrikkelijke ontdekking. In de bosjes vindt hij het lichaam van een jongen. Niels zit er vlakbij, in shock. Omdat de vermoedelijke dader na een achtervolging door Hans in het Gardameer verdronken is, beschouwt de politie de zaak snel als afgerond. Thuisgekomen gaan ze met Niels naar een psychologe, omdat hij nog steeds niet over de gebeurtenissen kan praten. Wat is er die avond toch gebeurd? Een paar maanden later horen ze dat er in hetzelfde gebied weer een moord is gepleegd. Ze worden gevraagd om voor het politieonderzoek naar Italië te komen. Dat hadden ze beter niet kunnen doen…

Recensie
Ik had nog niet eerder een boek van Suzanne Vermeer gelezen, maar haar naam wel vaker in de bestsellerlijsten zien voorbij komen. De titels, covers en beschrijvingen maken wel nieuwsgierig en ik ben daarom enthousiast begonnen Bella Italia. Een boek publiceren dat zich in Italië bij het Gardameer, een vakantiebestemming bij uitstek, afspeelt, is natuurlijk perfect getimed.

Bella Italia is een vlot geschreven boek dat lekker en snel leest. De beschrijvingen van gebeurtenissen zoals het na een lange autorit vermoeid op een camping aankomen en moeten wachten tot je ingecheckt bent, zijn denk ik herkenbaar voor velen.

Het verhaal zit logisch in elkaar, alle puzzelstukjes passen. Het verhaal is niet ingewikkeld en kent weinig verrassende wendingen. Desondanks zijn de ontwikkelingen als Niels, Hans en Petra teruggaan naar Italië wel spannend.

Het taalgebruik in Bella Italia vind ik niet zo mooi, daar had wat mij betreft meer aandacht aan besteed mogen worden. Het boek leest wel makkelijk weg en ik had het een paar uurtjes uit.

Al met al en ondanks een een enkel minpuntje heb ik Bella Italia met plezier gelezen. Ik vind het echt een boek om ontspannen in de zomer op het strand, bij het zwembad, voor je tent of op het terras van je vakantiehuisje in de zon te lezen. Het is wel spannend, maar niet te spannend, zodat je nog wel in het donker over de camping durft te lopen. Maar of je er blij van wordt als je dit jaar naar het Gardameer op vakantie gaat …

Bella Italia – Suzanne Vermeer
Thriller, paperback, 226 pagina´s, A.W. Bruna Uitgevers
Bestel dit boek hier via Bol.com>>

Lees ook:
Tony en Susan
Het geheim van de Hoffmans
Matched

Share

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

De weg naar huis – Sebastian Fitzek

Een verontrustend telefoongesprek, een sterfdatum in bloed, en nog twee uur tot die dag aanbreekt… …

Share
Share