Vikings Brainstorm

smart gamesVikingschepen zitten vast in een gigantische maalstroom op zee. Kan jij de schepen veilig uit de storm loodsen? Bij dit originele denkspel bewegen de schepen op een heel speciale manier, namelijk door de boten te draaien doorheen de puzzelstukken met het water. Maar opgelet! Vaak zullen sommige puzzelstukken de beweging van andere blokkeren. Enkel een gewiekste Viking met inzicht in de beweging van de draaikolken zal kunnen ontsnappen aan de draaikolken.

Recensie
Smart Games ken ik wel, maar dit spel van Vikings Brainstorm kende ik nog helemaal niet. Dus eerst de gebruiksaanwijzing maar eens lezen. Ik ben er wel uitgekomen, maar de speluitleg had wat mij betreft wel iets duidelijker mogen zijn. Het duurde eventjes voordat het kwartje viel. (Wellicht had ik beter gelijk het introductie-filmpje kunnen kijken, dan was het direct duidelijk geweest…)

Allereerst kun je kiezen uit 4 levels;  Starter, Junior, Expert en Master. Het spreekt voor zich dat de moeilijkheidsgraad hierbij oploopt. Het spel gaat als volgt; leg allereerst de puzzelstukjes op de juiste manier op het speelbord en vervolgens de boot of boten op de juiste plek. Dan nog de pijl of pijlen op de juiste plek en het spel kan beginnen; probeer de boot/boten op de juiste plek te krijgen d.m.v. het draaien van de ‘golven’.

P1360189Al gauw bleek dat mijn zoon van 8 jaar dit spel sneller doorhad dan ikzelf. In een paar draaien, had hij al gauw de boot op de goede plaats. Achter elkaar draaide hij de bootjes op de juiste plek. Het duurde dan ook niet lang voordat hij van Starter naar het level Junior kon gaan.

Niet alleen mijn zoon maar ook mijn dochter van 5 jaar vind dit spel heel erg leuk. Ze legt zelf de ‘puzzelstukjes’ op de juiste plek evenals de boot/boten. Ook zij kan tijden met dit spel bezig zijn.

En mijn man en ik? Ook wij zijn inmiddels aan de slag gegaan met dit spel. Het is een ontzettend leuk en verslavend spel. Want je wilt al gauw proberen om steeds verder en verder te komen met dit spel.
Vikings Brainstorm is dan ook echt een spel voor jong en oud!

Vikings Brainstorm
Smart Games
Bestel dit leuke spel hier >>>>

Share

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Kiekeboe BUNNY BOO

Kiekeboe BUNNY BOO is een gezinsspel van SmartGames voor kinderen tussen de 2 en 5 …

Share
Share