De pinguïns van meneer Popper

Meneer Popper droomt ervan een onverschrokken zuidpoolonderzoeker te zijn en te leven tussen de pinguïns, zijn lievelingsdieren. Als hij een pakketje krijgt waarin een echte pinguïn zit, verandert zijn leven voorgoed. Al snel krijgt meneer Popper meer pinguïns,en het duurt niet lang voor hij een ijshockeybaan in zijn kelder heeft en een heleboel vrolijke pinguïns in zijn huis. Maar pinguïns zijn duur, dus zit er voor de wonderlijke meneer Popper niets anders op dan zijn pinguïns trucjes te leren en met ze op te treden.

Recensie
De pinguïns van meneer Popper is een ontzettend grappig en leuk verhaal. Het is echt een boek dat je ook als volwassene gniffelend en soms schaterlachend zit (voor) te lezen.

Meneer Popper is een beetje een saaie man die in het voorjaar en de zomer werkt, hij is schilder, en van de herfst tot het voorjaar niet werkt omdat niemand in het stadje waar hij woont zijn huis geschilderd hoeft te hebben. Meneer Popper had graag een spannend leven als ontdekkingsreiziger willen leiden, maar hij is getrouwd met mevrouw Popper en het kwam er domweg niet van. Meneer Popper is geobsedeerd door de noord- en de zuidpool en is gek op pinguïns. En laat hij nu op zekere dag een pinguïn krijgen …

Wat er daarna allemaal gebeurt is zo grappig en leuk beschreven. Ik ga ook niet onthullen wat er gebeurt, het is veel te leuk om het boek zelf te lezen!

Het boek is verfilmd, met Jim Carrey in de hoofdrol. Mijn dochters herkenden het boek van de trailers op tv, die kennelijk ook erg leuk zijn (ik heb ze nog niet gespot). En ze waren daarom ook erg nieuwsgierig naar het boek. Ik geloof dat we in de herfstvakantie maar naar de bioscoop moeten samen!

Ik lees De pinguïns van meneer Potter nu voor aan ons kleutertje (maar heb het boek zelf al uitgelezen), die soms onbedaarlijk moet lachen. Daarna mag de oudste het zelf lezen. Het boek is echt geschikt voor alle leeftijden: om voor te lezen aan de jongsten en om zelf te lezen door oudere kinderen.

De pinguïns van meneer Popper – Richard Atwater & Florence Atwater
Kinder- en jeugdboek, hardcover, 111 pagina´s, Dutch Media UItgevers
Bestel dit boek hier via Bol.com>>>

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

De partycrasher

De “shopaholic-boeken” zijn aan me voorbij gegaan, maar “Verras me” is echt een boek waar …