Woezel en Pip, Alle seizoenen puzzelboek

woezel en pipHet weer is telkens anders in de tovertuin. Help Woezel en Pip de jaargetijden te herkennen en maak de puzzels in dit vrolijke puzzel- en verhalenboek.

In de meeste gezinnen is er wel iets van de schattige hondjes Woezel en Pip te vinden. En de meeste mensen kennen het verhaal achter de oprichting van de Guusje Nederhorst Foundation die deze figuurtjes heeft bedacht. Waar ze zijn begonnen met boeken en een tv-serie is er ondertussen een uitgebreid assortiment met Woezel en Pip artikelen. Deze zomer is er een nieuw boek uitgebracht, niet zo maar een voorleesboek, maar een puzzel- en voorleesboek in één.

Recensie

Bij het zien van dit puzzelboek word meteen duidelijk dat dit boek over de 4 seizoenen gaat. Je ziet sneeuwvlokken, vogeltjes, het strand en paddenstoelen en in het midden staan de vrolijke Woezel en Pip. Mijn dochter herkent ze meteen, en wordt (net als ik) helemaal blij van dit boek. Ook mijn zoon die bijna 5 jaar is voelt zich niet te oud voor dit boek en kan niet wachten om met de puzzels aan de gang te gaan. Maar we beginnen met het verhaal.

We beginnen met de lente, Woezel en Pip worden vrolijk van de lente. De lammetjes springen in de wei en in een nestje in de boom zitten schattige babyvogeltjes. De puzzel bij deze pagina bevat 4 grote stukken. Na de lente komt de zomer eraan, De tovertuin wordt al heerlijk warm Woezel en Pip  en buurpoes genieten van de eerste zonnestralen. En dan is het echt zomer en gaan ze naar het strand. Op de puzzel van 8 stukjes staat afgebeeld dat Woezel een zandkasteel aan het bouwen is en Pip heeft een vlieger.

IMG_2793

En dan is het de beurt aan de herfst, de wind waait en de blaadjes vliegen in de rondte. Op deze puzzel staan de hondjes in hun regenjas te dansen in de regen. Deze puzzel is met 9 stukjes een beetje moeilijker. En na de herfst kondigt de winter zich voorzichtig aan. Het wordt steeds kouder in de tovertuin en Woezel en Pip schaatsen op het ijs. En als het hartje winter is, dan ligt er ook sneeuw. Buurpoes, uiltje, vlindertje, de zingende tulpjes, muisje, visje en vogeltje.. iedereen speelt mee in de sneeuw. Bij dit laatste verhaaltje zit ook de ‘moeilijkste’ puzzel, deze bevat 16 stukjes.

Nu we het boek uit hebben is het tijd om te puzzelen. Daarbij stuiten we op een klein probleempje, de puzzelstukjes zitten nogal stevig in het boek vast. Er zit wel een uitsparing waar je met je duim het eerste stukje eruit kunt halen, maar dat krijg zelfs ik niet voor elkaar. Uiteindelijk krijg ik de stukjes eruit door de stukjes aan de achterkant van de bladzijde omhoog te drukken. De puzzels maken we op de tafel, want het lukt mijn kinderen niet om de puzzel tussen de kaders van de bladzijde te drukken. Ook dat gaat te stijf. Maar dit mag de pret niet drukken en wellicht dat het makkelijker gaat als we de puzzel een paar keer hebben gedaan en het nieuwe/stijve er wat af is.

IMG_2791

Ook al ondervonden we wat problemen met de puzzels in dit boek, het Woezel en Pip, alle seizoenen puzzelboek scoort toch een ruime voldoende. Door de combinatie van verhaal en puzzel ineen is het dubbel plezier. Ik vind het leuk dat de puzzels steeds meer stukjes bevatten waardoor zowel mijn dochter van 2 als ook mijn zoon van 4 jaar het leuk vinden. En door de mooie kleuren en vrolijke tekeningen bij dit verhaal vind ik het ook erg leuk om dit boek aan mijn kinderen voor te lezen.

Woezel en Pip, Alle seizoenen puzzelboek – Guusje Nederhorst
Puzzel- en verhalenboek, 12 pagina`s, uitgeverij Leopold B.V.
Bestel dit boek hier >
>>>

Woezel en Pip fan? Kijk dan ook eens in onderstaande webshop (klik op de afbeelding) voor nog veel meer leuke Woezel en Pip producten:

Share

About Sigrid Metz

sigridmetz@gmail.com'
Trotse "mem" van zoon Niels (okt. 2009) en dochter Rixt (aug. 2012). Zoals de titel "mem"al aangeeft, wonen wij in friesland. Ik ben werkzaam als dierenartsassistente. Genieten doe ik van quality time met mijn gezin , maar ook van heerlijk rustig een tijdschrift lezen of leuke dingen te ondernemen met vriendinnen. Ik hoop dat jullie genieten van het lezen van mijn recensies.

Check Also

5 tips voor de leukste kinderfoto’s

Voor je het weet zijn jouw kinderen alweer de deur uitgevlogen. De tijd gaat zo …

Share
Share