De Outsider – Deel 1 van Bravelands

Af en toe word ik verrast èn verwend. Zoals met het prachtige pakket wat ik toegestuurd kreeg om de lancering van een nieuwe serie van Erin Hunter onder de aandacht te brengen. Vanwege de zorg waarmee dit pakket samengesteld was, besloot ik het boek zelf te lezen. Het is mijn eerste kennismaking met boeken van Erin Hunter, die ook de serie Warrior Cats geschreven heeft.

Het verhaal
Jarenlang leefden de wilde dieren op de Afrikaanse vlakte volgens één regel: alleen doden om te overleven. Maar verraad steekt de kop op in de meest onverwachte omstandigheden en sommige dieren zijn bereid héél ver te gaan in hun zoektocht naar macht. Wanneer een verschrikkelijke list de vrede bedreigt, moeten drie jonge dieren – een verbannen leeuw, een rebellerende baviaan en een olifant met bovenaardse gaven – de krachten bundelen in een episch gevecht tegen het kwaad.

De kwetsbare balans tussen jagers, aaseters, roofdieren en prooi rust in de poten van deze onverwachte helden. Allen hebben ze iets te winnen – en alles te verliezen.

Mening
Ik heb genoten van dit boek! “Vroeger” heb ik wel boeken gelezen met alleen dieren, zoals het bekende Watership Down. Favoriet bij mij waren The Duncton Tales, met / over mollen! In The Outsider spelen dieren van de Savanne de hoofdrol: een welp die vlucht wanneer een leeuw zijn vader verslaat in een oneerlijk gevecht en de leeuwinnen “overneemt” wordt gevolgd in zijn vlucht en zijn jeugd bij de bavianen. Ondertussen trekken de olifanten (en andere dieren) naar een gezamelijke drinkplaats.

Het leven bij de bavianen, de manier waarop de rangen verdeeld worden en de vriendschappen tussen enkele bavianen en welp “Fier” wordt mooi beschreven en leest zo vanzelfsprekend dat je bijna vergeet dat het over dieren gaat. Ondertussen zijn er andere verhaallijnen die uiteindelijk bij elkaar komen en wordt het verhaal steeds spannender.

Het boek “klopt”, de schrijfstijl is goed, het is geloofwaardig, spannend en leuk om te lezen. Het is niet geschikt voor jonge kinderen, het is logisch dat er ook nare dingen in voorkomen: moord, verraad, jagen op prooidieren etc.

Maar… dit is echt geen boek wat alleen door kinderen gelezen zou moeten worden: ook volwassenen zullen kunnen genieten van De Outsider en hopelijk later ook van de andere delen van de Bravelands serie. Ik kijk in ieder geval uit naar de volgende delen!

De Outsider – Erin Hunter
Deel 1 van de serie Bravelands
Hardcover, 341 pagina’s, uitgeverij Fantoom
Bestel dit boek hier >>>>

 

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share