Glas – Word een glasexpert!

Screenshot 2015-04-20 at 14.01.12Begint er wel eens dag zonder glas? Je kijkt in de spiegel, je drinkt een glaasje water en ziet door het raam wat voor weer het buiten is. Glas is overal. Van een simpel jampotje tot een unieke vaas van glaskunstenaar Copier, van een brillenglas tot glasvezelkabels in de grond. Maar waar is glas van gemaakt? Brengen scherven werkelijk geluk? En weet je waar het glas in de glasbak naartoe gaat?

Recensie
Ik weet nog dat ik aan mijn oudste vroeg of hij wist waar glas van gemaakt werd. En zijn verbazing dat zand de grondstof is voor glas, waar ramen van worden gemaakt waar je doorheen kunt kijken! In dit boek gaat de uitleg over hoe je glas kunt maken nog veel verder, en leer ik ook nog dingen, zoals dat in de Saharawoestijn stukken glas zijn gevonden die door de warmte van een meteorietinslag zijn ontstaan. “Buitenaards glas” dus, nou, dat spreekt bij mijn kinderen wel tot de verbeelding!

glas-trotse-moeders-4

Het boek Glas gaat verder met onderwerpen die kinderen aanspreken, en ook leerzaam zijn. “Kun je glas kapot zingen”, “Bestaan er mensen zonder spiegelbeeld?”, “Brengen scherven geluk?”. Vervolgens kun je een kijkje nemen in een glasfabriek en vervolgens komen er allerlei toepassingen met glas aan bod.

glas-trotse-moeders-1

Bij ieder onderwerp staan korte verhaaltjes en weetjes. Ook zijn er opdrachten, zoals zelf flessenkunst maken en knikkerverven. Allerlei beroepen die met glas te maken hebben worden belicht, van glasblazer tot glazenwasser. Zelden een boek met zoveel invalshoeken over één onderwerp gezien, erg interessant en niet alleen voor mijn kinderen!

glas-trotse-moeders-2

Het laatste hoofdstuk in het boek heet “zelf maken en doen met glas” en bestaat uit hele leuke, haalbare opdrachten. Dit boek is echt fijn om in de kast te hebben staan, voor knutseltips, voor informatie (bijvoorbeeld als basis voor een spreekbeurt) of gewoon om de mooie afbeeldingen nog een keer te bekijken. Wil je daarna nog meer weten over glas, dan is een bezoek aan het Nationaal Glasmuseum in Leerdam zeker een aanrader!

Glas – Ceciel de Bie
Bekijk op bol.comWord een glasexpert!
Hardcover, 98 pagina’s, uitgeverij Ploegsma
Bestel dit boek hier >>>>

glas-trotse-moeders-3


Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Lieke is verliefd [recensie]

Lieke is verliefd op Sam. Ze vertelt het aan niemand. Maar Eva merkt het best! …

Share
Share