Hulde voor de papa [persoonlijke blog]

Hoe vertel je een kind….
“Papa en mama kunnen niet meer samen in 1 huisje wonen. Mama vindt papa nog wel lief, en papa vindt mama nog wel lief, maar soms kan je elkaar ook lief vinden als niet meer in samen woont. Dan maak je geen ruzie en kan je veel meer lachen.”

Het waren ingrijpende zinnen die ik mijn kinderen moest vertellen afgelopen zomer. Dat mijn ex-man en ik niet meer op 1 lijn zitten, betekend niet dat we elkaar het leven zuur moeten maken. Integendeel.

We moeten, zeker voor onze kinderen, zorgen dat we zoveel mogelijk op 1 lijn zitten, we ons samen bekommeren om hun leven en overleggen over belangrijke beslissingen. Ik kan met trots vertellen dat we daar tot nu toe heel erg goed in slagen. Daarom, voor Vaderdag een hulde voor de papa!

Hulde voor de papa van mijn kinderen die….
Hulde voor de papa van mijn kinderen die heel veel redenen had om mij te haten, en dit niet deed. Mijn plotselinge vertrek heeft hem verdriet gedaan, mijn beslissingen eveneens. Toch koos hij er voor om te vergeven en vooruit te kijken. Want, zoals hij altijd zegt: “Als jij het goed hebt, hebben de kinderen het ook.”

Hulde voor de papa van mijn kinderen, die ons huis helemaal leefbaar heeft gemaakt. Niet voor zijn eigen belang, maar omdat de kinderen een fijn thuis verdienen. Eén van de weinige die mij hielp met verhuizen, die meedacht en oplossingen zocht. Mede dankzij hem, zitten we in een heerlijk huis, met een heerlijke omgeving.

Hulde voor de papa van mijn kinderen, die zijn fouten herstelde. Waar we in het verleden een verschil van taakverdeling hadden, neemt hij nu alle taken op zich, die ik ook deed. Ik hoef niet meer te vragen of hij ze naar bed wil brengen. Hij komt zelf met initiatieven. Het blijkt maar weer dat iedereen alles kan leren!

Hulde voor de papa van mijn kinderen die zijn leven ook weer opgepakt heeft. We hebben pittige tijden gekend, verdriet, onbegrip en boosheid. Soms begrijpen we elkaars keuzes nog niet. Maar wellicht is dat het verschil tussen man en vrouw, tussen ram en maagd, of tussen hem en mij.
Toch proberen we ook daar het allerbeste van te maken. Want het gaat niet om ons, maar om onze prachtige kinderen, die het allerbeste verdienen, ook al zijn hun ouders gescheiden.

Liefde voor de kinderen
We kunnen beide met trots zeggen, dat we de beste beslissing hebben gemaakt. We zijn beide gelukkiger geworden. We vieren de verjaardag van de kinderen samen, zijn samen op schoolvoorstellingen en andere belangrijke momenten, maar kunnen elkaar niet meer gelukkig maken.

We gunnen de kinderen de ruimte om contact met de andere ouder te zoeken, wanneer ze maar willen en geven ze de mogelijkheid verdrietig te zijn als ze de andere ouder missen. Want in een scheiding met kinderen gaat het niet om de haat naar elkaar maar om de liefde voor de kinderen.

Ik wens de papa van mijn kinderen dan ook de allerleukste vaderdag die er maar bestaat, net als alle andere (gescheiden) papa’s. Want de wereld zonder papa’s, is toch net iets minder kleurrijk!

Share

About Marjolein van Beek

mayoleinvanbeek@gmail.com'
Wonend in de Achterhoek met mijn dochter Jasmijn (6 jaar), en mijn zoontje Daan (3 jaar), Mijn brood verdien ik als tandartsassistente. Dagelijks probeer ik een balans te vinden tussen een leuke mama zijn en een werkende vrouw te blijven. In mijn schaarse vrije tijd ga ik graag lekker op stap, trek ik me terug met een boek, of onderneem ik leuke dingen met mijn kindjes. In september 2013 bracht ik een boek uit over ontzwangeren met wellicht ooit een vervolg.....

Check Also

Een verrassing voor Vader Pluis

Tactisch uitgebracht, kort voor Vaderdag, is het nieuwe kartonboekje Een verrassing voor Vader Pluis. Een …

Share
Share