Re-cycle-me knutselpakket dierentuin [recensie]

Op mijn zoontjes school (peuterspeelzaal) wordt er volop geknutseld. Bijna elke week komt hij weer thuis met de meest creatieve kunstwerken. Van knutselwerkjes volgeplakt met herfstparafernalia tot kleurrijke mutsen, mijters en andersoortige hoofddeksels, alles passeert de revue. Ik zat zelf weliswaar – als ik m’n moeder moet geloven – hele middagen met handen vol stiftvlekken te kleuren, maar toch blijk ik niet zo creatief. Pinterest biedt daarbij uitkomst, maar soms is je inspiratie gewoonweg op. Voor dat soort momenten biedt het Re-cycle-me knutselpakket uitkomst. 

Het makkelijke aan dit Re-cycle-me pakket (in tegenstelling tot Pinterest) is dat bijna alle attributen er al bij worden geleverd. Het enige dat je zelf moet verzorgen zijn de toiletrollen, keukenrollen (laten wij die nou nooit hebben) en een melkpak. Die laatste moet vooral het juiste formaat zijn want ons ingenieuze idee om een sappak te gebruiken was wegens de andere verhoudingen helaas minder geslaagd. De knutselwerkjes met de toiletrollen zijn makkelijker te maken voor een niet-zo-handige-moeder en een nog-minder-handige-peuter.

Het knutselwerk met het drinkpak was dus niet heel goed gelukt en dat lag voornamelijk aan mijn onhandige en eigenwijze keuze. Maar wat ik ook wat lastiger vond was dat het instructieboekje niet heel veel uitleg gaf. Er staan alleen afbeeldingen in en dat maakt het lekker kort en bondig, maar soms heb je toch een wat uitgebreidere uitleg nodig. Voor ons was het bijvoorbeeld niet helemaal duidelijk hoe je de satéprikkers moest vastplakken aan het pak (of misschien hadden we niet goed plakkende lijm want het wilde niet blijven zitten). Ook wijken de kleuren van de materialen iets af van de afbeeldingen waardoor het bij een aantal kleuren wat lastiger is in te schatten om welke het gaat.

Toch kunnen we het Re-cycle-me pakket beschouwen als een succes.

Bij de andere knutselwerkjes ging het aanzienlijk beter en ze zijn ook echt mooi geworden zonder dat het al te ingewikkeld was. En het handige is dus dat je alle materialen bij de hand hebt en niet meer naar de winkel hoeft voor een hele zak crêpepapier waar je dan maar een strookje van nodig hebt. Wel even wat toiletrollen en MELKpakken sparen dus!

Bestel het “Re-cycle-me knutselpakket dierentuin” hier >>>>

Kijk voor andere Re-cycle-me knutselpakketten hier >>>>

About Myrthe Wesseling

myrthe_wesseling@hotmail.com'
Ik ben Myrthe, 31 jaar oud en ik woon samen met mijn vriend en zoontje van bijna 1,5. Veel moeders zullen beamen dat het meest verbijsterende aan het krijgen van een kind is, dat je na 1,5 jaar moederschap nog steeds het gevoel hebt alsof je pas net om de hoek komt kijken. Alles blijft je verwonderen en je kind blijft je elke dag verrassen, daarom is het ook zo leuk om dit met andere ouders te kunnen delen.

Check Also

Terug in Burgers’ Zoo: wat is er veranderd?

Ein-de-lijk konden we weer naar Koninklijke Burgers’ Zoo. Na een lange periode van voorzichtig zijn …