FutureLand: gezinsuitje op de nieuwe Maasvlakte

Zoals je misschien al weet, is op 1 september 2008 gestart met de winning van de nieuwe Maasvlakte. Deze Maasvlakte 2 bij de haven van Rotterdam, rijst uit de zee omhoog. Zandkorrel voor zandkorrel en omvat straks 2.000 hectare nieuw Nederland. Vergelijkbaar als de oppervlakte van Schiphol of Disneyland Parijs. Wat je misschien nog niet weet, is dat op deze nieuwe Maasvlakte FutureLand te vinden is, het gratis dagje uit voor het hele gezin.

Wat is Futureland
In FutureLand kan je met eigen ogen dit nieuwe land uit de zee zien verrijzen en alles te weten komen over de Maasvlakte 2. FutureLand staat op de grens van de huidige Maasvlakte en biedt een prachtig uitzicht op zee en op de Maasvlakte 2 die volop in ontwikkeling is. De continu varende baggerschepen zijn goed te zien, net als de eerste stukken nieuw land.

FutureLand biedt de meest spannende en leerzame activiteiten voor kinderen en hun ouders.  Gezinnen die FutureLand bezoeken, kunnen zelf beleven hoe het is als golven, zand en wind de boventoon voeren. Zien, doen en ervaren staan dan ook centraal in FutureLand. Laat je informeren over de uitbreiding van de Rotterdamse haven. Draai zelf aan het stuurwiel van de interactieve maquette om zichtbaar te krijgen wanner en hoe het land boven water komt.  In het WaterTheater draait de film Zeezicht die geprojecteerd is op een watergordijn van 4 bij 4 meter of bekijk het nieuwe land bijvoorbeeld van dichtbij met een rit in de FutureLand Express.

Een dagje uit
FutureLand is een leuk, interessant en gratis dagje er-op-uit voor jong en oud. Of je een haven liefhebber bent of niet, het is een dag die de moeite waard is. In deze interactieve omgeving is namelijk altijd iets te beleven en je raakt zeker niet uitgekeken. Kijk voor meer informatie op www.futureland.nl.

Lees ook:
Gratis naar Movie Park Germany
Win toegangskaarten voor Apenheul
Piggyback Rider: opstappen, vastklikken en gaan

Share

About Mira Ahles

mira@dataunlimited.nl'
Getrouwd met Rikkert en moeder van 3 dochters: Janne (7 jaar), Robin (5 jaar) en Dide (3 jaar). Sinds deze zomer zijn we verhuisd van het stadscentrum naar het platteland. Een heel nieuw avontuur...

Check Also

Prachtige “er-op-uit-actie” van Trust [korting-actie]

Met drie pubers in huis zijn er regelmatig spullen nodig voor “bij de computer”. Gaming …

Share
Share