De droom van Jane

Dit is het verhaal van een klein meisje dat Jane heet. Ze droomt ervan om alle dieren te kunnen helpen. Het is een droom die werkelijkheid wordt…

Recensie
De droom van Jane
is niet alleen een leuk prentenboek, maar ook nog eens een boek met een schitterend verhaal. Het gaat over een meisjesdroom die werkelijkheid wordt. Toen Jane 10 jaar was, vertelde ze aan iedereen dat ze later naar Afrika wou gaan, om daar met de dieren te leven en om over de dieren te schrijven. Bijna iedereen vertelde haar dat dat onmogelijk was. Maar Jane zette door. En zo was ze jaren later in Afrika bij de apen. Tegenwoordig reist Jane de hele wereld over om te vertellen over de moeilijke levensomstandigheden van chimpansees en het belang van het natuurbehoud.

Het boek begint ermee dat Jane als klein meisje een chimpansee-knuffel krijgt. Ze neemt deze knuffel overal mee heen. Jane is ondernemend en wil graag van alles ontdekken. Zo kruipt ze op een dag in een kippenhok, om te zien waar de eieren vandaan komen. Jane is één met de natuur, het liefste is ze de hele dag buiten. Ze is dan ook gek op de boeken van Tarzan. Zelf wil ze ook ooit naar Afrika om te leven met én voor alle dieren. En dan blijkt dat die droom jaren later werkelijkheid wordt.

Het leuke aan dit boek vind ik het verhaal. Een prachtig verhaal over een droom die is uitgekomen. Het boek begint met een jeugdfoto van Jane en eindigt met een prachtige foto van Jane, die als volwassen vrouw bij een chimpansee in Afrika zit! De droom van Jane laat zien dat dromen uit kunnen komen, hoe onmogelijk ze soms ook lijken.

De droom van Jane – Patrick McDonnell
Prentenboek, hardcover, 40 pagina’s, De Vier Windstreken
Bestel dit boek hier>>

Share

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share