Paksoi is een heerlijke groente die betrekkelijk weinig op tafel komt in Nederlandse gezinnen. Met dit snelle, vegetarische recept kun je daar verandering in brengen!
Paksoi met kruidenrijst (2 personen).
Nodig:
100 gr. zilvervliesrijst
paksoi
1 kleine prei
1 kleine ui
1 eetl. olie
100 ml. tomatensap
kerriepoeder
1 bieslook
peper zout
4 eetl. cottagecheese.
beetje kwark.
Bereiding:
Kook de rijst met wat zout gaar.
Was de paksoi en snijd ze in fijne stukken.
Snijd de prei en de ui fijn.
Verhit de olie en fruit de prei en de ui glazig.
Doe de paksoi er bij en 1 minuut meebakken. Blussen met de tomatensap.
Laat het nog 5 min. stoven en dan kruiden met de peper, kerrie en peper.
Snijd de bieslook fijn.
Meng 4 eetl. kwark met 4 eetl. cottagecheese.
Doe de bieslook er doorheen.
Dit mengsel kun je door de rijst doen, of er apart bij serveren.
Tip:
Dit kan ook met bladeren van savooiekool.
Smakelijk eten.