sprookjes van de gebroeders grimm

Alle sprookjes van Grimm

De sprookjes van Grimm zijn niet meer weg te denken. Tussen ‘er was eens…’ en ‘ze leefden nog lang en gelukkig’ spelen wonderlijke avonturen af. Gelukkig kunnen kinderen altijd weer lekker gaan slapen, want sprookjes lopen altijd goed af.

De sprookjes van Grimm is de volledige uitgave van de 200 sprookjes verzameld door de gebroeders Grimm met prachtige tekeningen van Charlotte Dematons. Doordat er op elke pagina een illustratie (soms pagina groot) te zien is, oogt deze uitvoering haast als een prentenboek. Je kind kan dus ook wegdromen bij de prachtige illustraties bij de betoverende verhalen.

Het boek De sprookjes van Grimm is winnaar van de Zilveren Penseel 2006 en de Zilveren Griffel 2006.

Recensie

In elk gezin hoort een echt sprookjesboek. Wat welke moeder heeft vroeger ook niet weg gedroomd bij de verhalen van kabouters, toverfeeën, boze stiefmoeders en prinsessen? Met het boek De sprookjes van Grimm heb je een voltreffer in huis. Dit superdikke boek is zo verschrikkelijk mooi, dat het haast een familiestuk moet worden. De sprookjes van Grimm staan natuurlijk al garant voor veel leesplezier. Nu heb je er hier maar liefst 200! Je kan de bekende sprookjes voorlezen, maar hoe leuk is het om een minder bekend sprookje te ontdekken? Ook voor de ouders!

Charlotte Dematons staat ondertussen bekend als een groots illustrator. Haar tekeningen zijn keer op keer bekroond of zeer gewaardeerd, zoals bij de boeken De gele ballon en Sinterklaas. Ook in dit boek weet ze precies het juiste gevoel te illustreren waardoor het voor kinderen een feest is om naar te kijken. Wie het boek Grimm nog niet heeft, moet het zeker in huis gaan halen!

Conslusie: gewoon onverslaanbaar, dus een 10!

De sprookjes van Grimm – gebroeders Grimm, Charlotte Dematons (illustraties), Ria van hengel (vertaling)
Sprookjesboek, hardcover, 558 pagina’s, Lemniscaat

Lees ook
Win je eigen Sprookjesboom boek
Beelden nieuwe Disney tekenfilm
De vliegende Fakir is jarig

Share

About Mira Ahles

mira@dataunlimited.nl'
Getrouwd met Rikkert en moeder van 3 dochters: Janne (7 jaar), Robin (5 jaar) en Dide (3 jaar). Sinds deze zomer zijn we verhuisd van het stadscentrum naar het platteland. Een heel nieuw avontuur...

Check Also

De verloren verteller

Ik houd van lezen. En ik houd van boeken, gewoon, papieren boeken. En sommige boeken …

Share
Share