Gouden Kooi

Ik krijg vaak leuke uitnodigingen, maar ditmaal werd ik wel erg verwend met een prachtig pakket. En daarbij een eerste versie van Gouden Kooi, het allernieuwste boek van Camilla Läckberg. Een boek waar ik meteen in begon en wat ik achter elkaar uitlas.

Inhoud
Voor de buitenwereld lijkt het of Faye alles heeft: een perfecte man, een geliefde dochter en een luxeappartement in de meest chique wijk van Stockholm. Maar duistere herinneringen uit haar jeugd in Fjällbacka achtervolgen haar en ze voelt zich steeds meer gevangen in een gouden kooi. Ooit was ze een sterke vrouw met ambities, maar voor Jack heeft ze alles opgegeven. Als hij haar verlaat, stort haar hele wereld in. Ineens heeft ze helemaal niets meer. Eerst is ze radeloos, maar dan besluit ze zich niet zomaar gewonnen te geven en beraamt ze een meedogenloos wraakplan.

Mening
Ik heb genoten van Gouden Kooi, met name van de twee kanten van hoofdpersoon Faye. Door wat ze meegemaakt heeft in haar verleden, heeft ze een drastische keuze gemaakt. Een manier om een probleem wat onoplosbaar leek, op te lossen. Een vergelijkbare methode hanteert ze vaker in het boek.

Door terugblikken op haar jeugd, en op haar leven in Stockholm, krijg je steeds meer een totaalbeeld van Faye en van haar relatie met Jack. En je krijgt meer sympathie met Faye (ondanks dat haar keuzes niet helemaal onschuldig zijn…. wat is dat toch met boeken en series met dergelijke hoofdpersonen….).

Camilla Läckberg heeft (kennelijk, ik heb ze helaas nog niet gelezen) een hele serie boeken geschreven: Fjällbacka-serie. Gouden Kooi is een compleet nieuw boek, met andere personages en wordt uitgegeven door The House of Books.

Het verhaal is echt anders dan de Zweedse thrillers die ik regelmatig lees, het is een psychologische thriller die me doet denken aan de serie Revenge die ik een paar jaar geleden zag. Een sterke vrouw, beschadigd door dingen die gebeurd zijn, die probeert een nieuw leven op te bouwen en dat kost wat kost te laten slagen. Bij Gouden Kooi gaat het verhaal nog ‘een paar lagen verder’ doordat de hoofdpersoon gaat houden van iemand die haar stukje bij beetje toch weet te veranderen…

Ik ga niet meer verklappen, dit boek (met de prachtige cover) moet je echt zelf lezen! En ik kijk ondertussen uit naar het tweede deel (er is toegezegd dat dit het eerste deel van een tweeluik psychologische thrillers is). Aanrader!

Gouden Kooi – Camilla Läckberg
Paperback, 368 pagina’s, uitgeverij The House of Books
Bestel dit boek hier >>>>

 

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

De partycrasher

De “shopaholic-boeken” zijn aan me voorbij gegaan, maar “Verras me” is echt een boek waar …

Share
Share