De vreemdste machines ter wereld

De vreemdste machines ter wereld  is een boek uitgegeven door Biblion. Het heeft een harde kaft telt 32 bladzijden en is vertaald uit het Engels door Karin Beneken Kolmer. Het boek is er een van het makkelijk lezen serie LEES-MIJ! Een serie van boeken wat elk een onderwerp op kernachtige wijze behandeld.

Recensie
Het is een stoer mooi geïllustreerd en leerzaam boek wat met name jongens zal aanspreken. Het is gemakkelijk te lezen. Niet alledaagse woorden zijn vetgedrukt en staan achterin het boek in de woordenlijst. Bij elk hoofdstuk staat een vraag of een ‘wist je dat…’. In een hoofdstuk worden 5  voertuigen genoemd en daarbij moeten ze de juiste vraag opzoeken die op de bladzijde ernaast staan. Op deze manier kun je ook controleren of ze het boek goed gelezen hebben. Geen standaard boek maar wel erg leuk.

Boekuitleg
Extreme machines. De vreemdste machines ter wereld. Welke machine wordt aangedreven door propellers? In dit boek vind je het antwoord! De serie Extreme machines laat je kennismaken met de opvallendste en sterkste machines op onze planeet. In dit boek lees je over monowielen en zeppelins met pedalen. Ook kom je meer te weten over auto’s die eruit zien als een kunstwerk!

De vreemdste machines ter wereld – P. Jae
Jongensboek, hardcover, 32 pagina’s, NBD Biblion
Bestel dit boek hier via Bol.com >>>

Share

About Ingrid

tonnie.hospers@zonnet.nl'
Ik ben getrouwd met Tonnie en moeder van drie kinderen. Myrthe geboren in 2002, Stefan in 2004 en Patrick 2006. De jongste is verstandelijk gehandicapt wat zich uit in een ontwikkelingsachterstand van ruim een jaar tot anderhalf. Hij zit op speciaal onderwijs maar is een heerlijk spontaan, lief, ondernemend maar soms ook erg ondeugend jongetje. Het hebben van een kindje wat anders is dan gemiddeld heeft natuurlijk wel zijn invloed op het wel en wee in het gezin maar we proberen er allemaal zo normaal mogelijk ermee om te gaan. Ik ben supertrots op alle drie mijn kanjers. Myrthe en Stefan leren door Patrick rekening te houden met anderen die anders zijn/denken/doen. Ze zijn lief behulpzaam en zorgzaam en hebben een groot verantwoordelijkheids gevoel t.o.v. hun broertje. Naast het recesseren werk ik nog 2 dagen in het ziekenhuis als secretaresse en 1 avond per week in de thuiszorg als ziekenverzorgende. Naast het zorgen voor anderen vindt ik lezen helemaal top evenals dingen ondernemen met het gezin en heerlijk buiten zijn. Lezen is voor mij een heerlijk moment voor mezelf hetgeen ik dan ook probeer iedere dag te creëren al is het maar een half uurtje.

Check Also

CORPUS – reis door de mens

Wanneer je ooit op de snelweg A44 in de buurt van Leiden hebt gereden, heb …

Share
Share