Veel gezinnen blijven deze zomer thuis door vakantiestress

vakantie-gezin-2014De vakantieperiode is weer aangebroken en voor veel gezinnen met kinderen is dit altijd een hele uitdaging. De kids entertainen onderweg én op de plaats van bestemming kan voor ouders een stressvolle onderneming zijn.

Uit onderzoek van ActiePagina.nl* blijkt zelfs dat één op de vijf Nederlanders deze zomer thuis blijft om vakantiestress te vermijden. Opvallend is dat mannen (15%) stress vaker als reden aangeven dan vrouwen (13%) om thuis te blijven.

Toch blijft de meest belangrijke reden om niet met vakantie te gaan nog altijd de financiële situatie (32%). Het is immers niet goedkoop om met het hele gezin weg te gaan.kermis-kind

Dat veel Nederlanders thuis blijven betekent gelukkig niet dat we stil zitten. Gemiddeld gaan we tijdens onze ‘thuisvakantie’ twee dagen per week naar een pretpark, festival, theater of strand en spenderen we 50 euro per uitje.

Daarnaast blijkt klussen een populaire tijdsbesteding te zijn tijdens de zomervakantie, klik <hier> om daarover meer te lezen op TrotseVaders.nl.

*Onderzoek uitgevoerd onder meer dan 1.000 Nederlanders door Multiscope, augustus 2014, in opdracht van ActiePagina.nl

Share

About TM Archief

karina@eenstreepjevoor.nl'
In deze rubriek staan commerciële artikelen die al langer dan een jaar geleden zijn geplaatst en winacties die zijn afgelopen. Zo voorkomen we dat de informatie niet meer klopt / niet meer relevant is en is het duidelijk dat aanbiedingen en links niet meer actueel zijn.

Check Also

Op zoek naar een budget vriendelijke reis? Zoek niet langer: ga naar de Waddeneilanden!

Nieuwe culturen ontdekken en onvergetelijke ervaringen opdoen. Het hoeft allemaal niet veel te kosten, op …

Share
Share